Food & Drink|04.04.2023 07:48

Ώρα για γλυκό - Έξι θεσπέσιες σπιτικές τούρτες

Newsroom

Σοκολατένια, με γιαούρτι, με ξηρούς καρπούς ή μπισκοτένια; Με φρούτα ή χωρίς; Όπως κι αν την προτιμάτε, εδώ θα βρείτε την τούρτα που θα γίνει η αγαπημένη σας.

1. Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με φρούτα γλασέ

Για να φτιάξετε αυτή την τούρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρουί γλασέ, τα οποία θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αλλά και να στραγγίσετε και να ψιλοκόψετε τα φρούτα από όποιο γλυκό κουταλιού προτιμάτε ή έχετε διαθέσιμο. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

2. Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα με γκανάς

Φτιαγμένη με έτοιμο ή σπιτικό παντεσπάνι και μους σοκολάτας, περιχυμένη με πλούσια γκανάς, αυτή η τούρτα ενθουσιάζει τους chocolate lovers. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

3. Συνταγή για «παλιομοδίτικη» τούρτα ανανά

Εύκολο γλύκισμα σιροπιασμένο. Ανανάς κομπόστα και κερασάκια μαρασκίνο χαρίζουν στο γαρνίρισμα ρετρό πινελιές αστικής ζαχαροπλαστικής. Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή.

4. Συνταγή για τριώροφη τούρτα κρέμα-σοκολάτα με φράουλες

Αν αγαπάτε τα γλυκόξινα ανοιξιάτικα, ζουμερά φρούτα, δοκιμάστε αυτή την ...πολυώροφη τούρτα που είναι πραγματικά εθιστική. Δείτε τη συνταγή της εδώ.

5. Συνταγή για τούρτα γιαουρτιού με μπισκότα και κόκκινα φρούτα

Για όσους προτιμούν την ανάλαφρη γεύση του γιαουρτιού και την ακαταμάχητη νοστιμιά του μπισκότου, η τούρτα αυτή είναι ιδανική. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ. 

6. Συνταγή για κέικ Βοστώνης ή τούρτα-κοκ

Το δημοφιλές Boston Cake λέγεται ότι γεννήθηκε στο βοστωνέζικο ξενοδοχείο Parker House Hotel από τον διάσημο Γάλλο σεφ Augustine Francois Anezin, ο οποίος ηγήθηκε της κουζίνας του μεταξύ 1865-1881. Γνωστό και ως τούρτα κοκ αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο. Αν κι εσάς σας αρέσουν τα κοκ, πατήστε εδώ για να βρείτε συνταγή για τη …γιγαντιαία σπιτική εκδοχή τους.

Δείτε επίσης:

> Πώς κόβεται η τούρτα χωρίς να διαλυθεί

> Περισσότερες συνταγές για τούρτες και πάστες

γιαούρτισοκολάταμπισκότατούρταφρούτα