Food & Drink|09.06.2023 07:41

Ελαφριά κουζίνα - Φτιάχνουμε μπιφτέκια από ψάρι (σολομό, πέρκα, μπακαλιάρο)

Newsroom

Αν ψάχνετε εναλλακτική στα μπιφτέκια από κόκκινο ή λευκό κρέας και αναζητάτε λύσεις σε πιο ελαφρύ τόνο, δοκιμάστε να φτιάξετε μπιφτεκάκια ψαριού. Είναι νόστιμα, υγιεινά και ψήνονται πολύ γρήγορα.

Ποιο ψάρι κάνει για μπιφτέκι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο από σολομό, πέρκα, μπακαλιάρο κ.λπ., καθώς και φιλέτο κατεψυγμένου ψαριού, αφού βέβαια το ξεπαγώσετε. Θα περάσετε τη σάρκα του ψαριού από το μούλτι (κατά δόσεις, αν δεν χωράει όλη) και θα δέσετε τα υλικά με ασπράδι αυγού.

Νοστιμίστε τα με άνηθο αλλά και κάππαρη

Στα μπιφτέκια ψαριού ταιριάζει εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, ο άνηθος και μαϊντανός, το μοσχολέμονο (λάιμ) αλλά και η κάππαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη -χωρίς να είναι υποχρεωτική η παρουσία της. Μπορείτε να  απολαύσετε τα μπιφτέκια σολομού, πέρκας ή μπακαλιάρου με φρέσκια, πράσινη σαλάτα για υγιεινή και διαιτητική επιλογή ή να τα βάλετε σε ψωμάκια για μπέργκερ με αγιολί ή μαγιονέζα με ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, ντομάτα και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Συνταγή για μπιφτέκια ψαριού

Υλικά για 4 άτομα: 800 γρ. φιλέτο ψαριού χωρίς κόκαλα και πέτσα (σολομός, πέρκα, μπακαλιάρος), 1 ασπράδι αυγού, 200 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ξύσμα από 1 λεμόνι, 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος, 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεη: Περνάτε το φιλέτο του ψαριού από το μούλτι. Το αδειάζετε σε μπολ. Πολτοποιείτε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο. Τα ρίχνετε κι αυτά στο μπολ με το ψάρι. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι, την κάππαρη ψιλοκομμένη και λίγο λίγο το τρίμμα του ψωμιού, ώστε να αποκτήσετε ένα αφράτο μείγμα που να πλάθεται. Πλάθετε 8 μπιφτέκια, αλείφοντας κάθε τόσο τα χέρια σας με λάδι. Ψήνετε τα μπιφτέκια ψαριού σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και από τις δύο μεριές ή στον φούρνο στους 200° C για 10-15 λεπτά.

σολομόςμπιφτέκιαψάριαμπακαλιάροςψάρι