Food & Drink|27.06.2023 08:20

Πιπεριές γεμιστές, οι αγαπημένες των foodies – Συνταγές για ορεκτικά και κυρίως πιάτα

Newsroom

Πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες, στρογγυλές ή μακρόστενες, γλυκές ή πιο πικάντικες, οι πιπεριές είναι ιδανικό λαχανικό για γέμισμα καθώς δεν έχουν κόπο στο άδειασμα, ενώ η λιγοστή του σάρκα, όταν ψηθεί, γίνεται γευστικά ακαταμάχητη. 

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με κιμά και φέτα

Μια εκδοχή γεμιστών πιπεριών χωρίς υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.) στη γέμισή τους. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές πολίτικες

Με πρωταγωνιστή το ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, οι γεμιστές πιπεριές της Πόλης αποτελούν ένα πληθωρικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο χωρίς ζωικά παράγωγα. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με ζυμαρικά

Δοκιμάστε αντί για το κλασικό ρύζι ή το πλιγούρι να γεμίσετε τις πιπεριές με κοφτό μακαρονάκι σε μια χορταστική συνταγή που θα βρείτε πατώντας εδώ


Συνταγή για πιπεριές τηγανητές γεμιστές με φέτα και ανθότυρο

Είναι από το πιο κλασικά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας, αγαπούν το ουζο, το τσίπουρο, τις μπίρες και γίνονται πανεύκολα. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.

Συνταγή για πιπεριές φούρνου γεμιστές με τυριά, μπέικον, μανιτάρια - Δείτε βίντεο

Το νόστιμο μεζέ, που μετατρέπεται εύκολα σε κυρίως πιάτο αν τον συνοδεύσετε με ζυμαρικά, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

γεμιστάπιπεριέςζυμαρικάγεμιστά κιμάρύζιτυριά