Food & Drink|14.07.2023 08:10

Aκαταμάχητοι ουζομεζέδες με θαλασσινό άρωμα

Newsroom

Τίποτα δεν ταιριάζει στο ούζο καλύτερα από έναν θαλασσινό μεζέ. Μαρινάτα, παστά και αλίπαστα, μαγειρευτά ή τηγανητά, τα θαλασσινά και τα ψαρικά γίνονται η καλύτερη παρέα του γλυκανισάτου αποστάγματος που φέρνει το καλοκαίρι στη γλώσσα μας. Ελίτσες, αγουράκια, ντομάτες κομμένες τριαντάφυλλο, τουρσάκια δεν λείπουν βέβαια από το τραπέζι της παρέας, όπως και οι έντονες «αλοιφές» (ρεγγοσαλάτα, ταραμοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα κ.λπ.). Ο σπιτικός θαλασσινός μεζές θα απογειώσει την ουζοαπόλαυση. 

Συνταγή για γαύρο μαρινάτο

Ο απόλυτος ουζομεζές γίνεται εύκολα. Φροντίστε μόνο τα ψαράκια να είναι φρεσκότατα, αφού τα καταναλώνουμε «ψημένα» μόνο στο αλάτι και το ξίδι, αλλά και για να «στέκονται» τα φιλετάκια στο καθάρισμα. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει, για να απλουστεύσετε τη διαδικασία. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για σαρδέλα ψητή με κρεμμύδια, ντομάτα και μαϊντανό

Δεν είναι μόνο τα ωμά μεζεδάκια. Και ένα μαγειρεμένο ψαράκι, όπως αυτές οι σαρδελίτσες, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες στο τραπέζι με τα ουζάκια. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για χταπόδι μαρινάτο

Καλό είναι τον μεζέ αυτόν να τον ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μπορέσει να πάρει το χταπόδι τα αρώμτα και τη γεύση της μαρινάτας. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για καλαμάρια με σάλτσα άνηθου

Μια ωραία ιδέα να απολαύσετε τα καλαμάρια με το ούζο σας, αν δεν είστε φίλοι των τηγανητών. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.

Δείτε και τους 12 ξεχωριστούς ουζομεζέδες πατώντας εδώ

χταπόδιμεζέδεςούζο