Food & Drink|18.08.2023 07:50

Γιουβέτσι και παραλλαγή - Τέσσερις συνταγές για κάθε διατροφικό γούστο

Newsroom

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζουμερό γιουβέτσι που φτιάχτηκε από φρέσκες, καλογινωμένες ντομάτες. Είτε τρώτε κρέας είτε προτιμάτε τα θαλασσινά ή τα λαχανικά, εδώ θα βρείτε την εκδοχή που σας ταιριάζει. Άλλωστε όταν το οικογενειακό τραπέζι ποντάρει στο κριθαράκι και τη μανέστρα το γευστικό κέρδος είναι εξασφαλισμένο, όποια συνταγή κι αν επιλέξει κανείς: plant-based, vegetarian ή κλασική της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε μέρος ή το σύνολο της προτεινόμενης τυποποιημένης ντομάτας με φρέσκες, αυγουστιάτικες ντομάτες, για να απολαύσετε σούπερ καλοκαιρινή γεύση.  

Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι

Από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, το γιουβέτσι με μοσχάρι (αλλά και αρνί ή κοτόπουλο) πρωταγωνιστούσε και συνεχίζει να το κάνει στο τραπέζι της Κυριακής. Αν θέλετε το σημερινό γιουβέτσι να θυμίζει κάτι από το γιουβέτσι της γιαγιάς που σιγοψηνόταν στο πήλινο, φτιάξτε το σε γάστρα. Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Συνταγή για γιουβέτσι με χταπόδι

Σαρακοστιανό comfort food σε συνταγή από φημισμένο εστιατόριο με θαλασσινά, αυτό το μυρωδάτο γιουβέτσι με χταπόδι, λαχανικά και γλυκά μπαχαρικά που πρωταγωνιστεί στην κεντρική φωτογραφία, θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά. Κατάλληλο για όσους και όσες νηστεύουν. Βρείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για γιουβέτσι με μελιτζάνες και φέτα

Ένα πιάτο από την ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα: γιουβέτσι χορτοφαγικό με μελιτζάνες και φέτα. Ωραία ιδέα που θα λατρέψουν όσοι και όσες ακολουθούν vegetarian διατροφή. Τα υλικά μαγειρεύονται αρχικά ξεχωριστά και ενώνονται προς το τέλος της διαδικασίας. Δείτε το βίντεο με την παρασκευή του εδώ.

Συνταγή για εύκολο γιουβέτσι με θαλασσινά

Με κριθαράκι και ένα μείγμα από κατεψυγμένα θαλασσινά της αρεσκείας σας φτιάχνετε πανεύκολο γιουβέτσι που θα τους ξετρελάνει όλους. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.



κρέαςκριθαράκιχταπόδιθαλασσινάντομάτα