Oktoberfest: Η ετήσια γιορτή μπύρας είναι εδώ και πλήθος κόσμου συρρέει στο Μόναχο για να γιορτάσει την επίσημη έναρξή της
NewsroomΜε την παραδοσιακή πρόποση «O'zapft is» («είναι βυθισμένη») ο δήμαρχος Μονάχου, Dieter Reiter, άνοιξε την κάνουλα στο πρώτο βαρέλι μπύρας το μεσημέρι του Σαββάτου (16/09), σηματοδοτώντας έτσι τον επίσημο, 18ήμερο εορτασμό του Oktoberfest.
Το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας, που διεξάγεται στη βαυαρική πρωτεύουσα, τα είχε όλα: επισκέπτες με παραδοσιακές, δερμάτινες σαλοπέτες, δεκάδες παραδοσιακές σκηνές, ουρές αναμονής αλλά, κυρίως, τις μονόλιτρες κούπες μπύρας, που γέμιζαν και ξαναγέμιζαν.
«Το πιο όμορφο, το πιο μεγάλο, το πιο σημαντικό»
Υπό τις επευφημίες του πλήθους, λίγα λεπτά πριν τα επίσημα εγκαίνια και το «άνοιγμα» του πρώτου βαρελιού, ο κυβερνήτης της Βαυαρίας, Markus Soeder, ρώτησε τους επισκέπτες του φεστιβάλ αν είναι έτοιμοι για την έναρξη. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής: είναι το πιο όμορφο, πιο μεγάλο και πιο σημαντικό φεστιβάλ του κόσμου», είπε.
Κάθε χρόνο, το Oktoberfest προσελκύει περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Το 2020 και το 2021 οι εορτασμοί ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, το φεστιβάλ έκανε δυναμική επαναφορά το 2022. Φέτος, η τιμή της κούπας ενός λίτρου κυμαίνεται μεταξύ 12,60 και 14,90 ευρώ, κάνοντας τις μπύρες του Oktoberfest ακριβότερες κατά περίπου 6%.
Το Oktoberfest προσελκύει συνήθως περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η εκδήλωση παραλείφθηκε το 2020 και το 2021, καθώς οι αρχές αντιμετώπιζαν το COVID-19, αλλά επέστρεψε το 2022. Η 188η διοργάνωση του φεστιβάλ του Μονάχου, θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.
- Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
- Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» - Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
- Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»
- Βιολάντα: Οι φόβοι νέας έκρηξης, τα 7 μοιραία λάθη και η πρόσφατη κρατική επιχορήγηση