Food & Drink|26.10.2018 12:25
Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι
NewsroomΔεν παχαίνουν, ομορφαίνουν! Και χορταίνουν επίσης! Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στη μέση. Τολμήστε να τους φτιάξετε, με τον χρόνο προετοιμασίας να εκτιμάται στα 30' λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος υπολογίζεται στη μία ώρα.
Υλικά
Για τον χυλό
- 1 φαρινάπ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγιά από φακελάκι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό χλιαρό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
- 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη διακόσμηση
- μέλι κανέλα σε σκόνη καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχουμε ήδη διαλύσει μέσα του τη μαγιά. Ρίχνουμε και το τσίπουρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
- Σκεπάζουμε τον χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν στο μείγμα μικρές φουσκάλες.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
- Με το κουταλάκι του γλυκού ή με το χέρι παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στο λάδι. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό για να μην κολλάει και να βγουν στρόγγυλοι οι λουκουμάδες. Οταν οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Διαβάστε ακόμη
- Εντείνεται η ανησυχία για τη Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφας, για τις οποίες είχε δώσει εντολή εκκένωσης
- Σκηνές τρόμου στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε εκκλησία για να σκοτώσει τον ιερέα - Μπλόκαρε το πιστόλι του
- Λευτέρης Πετρούνιας στο OPEN: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει - Δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
- Τρύπα του όζοντος: Τα ζώα της Ανταρκτικής «καίγονται» από τον ήλιο - Καμπανάκι από επιστήμονες