Food & Drink|18.10.2023 21:35

Αυτή είναι η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023 – Μεταξύ αυτών και τρία ελληνικά

Newsroom

Σε μία τελετή που για πρώτη φορά στην 14χρονη ιστορία του θεσμού, πραγματοποιήθηκε εκτός Ευρώπης, και συγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη, ανακοινώθηκαν χθες (17/10) τα βραβεία World’s 50 Best Bars – και, στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, υπάρχουν τρία αθηναϊκά μαγαζιά που ξεχώρισαν.

 

Εκτός από τα εμβληματικά The Clumsies και Baba Au Rum, ένα ακόμη ελληνικό μπαρ έχει προστεθεί στη λίστα από πέρυσι– πρόκειται για το Line, το οποίο φέτος έχει και την υψηλότερη θέση (12η, από την 31η το 2022 που βρέθηκε το 2022). Το Baba Au Rum βρίσκεται στην 25η ενώ το The Clumsies, που το 2020 κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και στην 3η θέση της λίστας, φέτος το συναντάμε στην 47η.

 

Τι αναφέρεται για το Line των Πετραλώνων – Το καλύτερο ελληνικό μπαρ στη λίστα

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του θεσμού, «λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας (σ.σ. στα Κάτω Πετράλωνα, Αγαθοδαίμονος 37), βρίσκεται το Line, μια πρώην γκαλερί τέχνης που τώρα είναι μπαρ, το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ποτά. Αν το αδελφό του μπαρ The Clumsies (τακτικό μέλος του The World's 50 Best Bars) ήταν η υλοποίηση της νοοτροπίας του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπάκουλη στα 20 τους χρόνια, το Line (με τρίτο συνιδρυτή τον Δημήτρη Νταφόπουλο) έχει μια πιο ώριμη αίσθηση.

 

Τα πάντα φτιάχνονται από το μηδέν εδώ, από την σπιτική μπύρα, τα φρουτοκρασιά και τα κοκτέιλ, μέχρι τα τυριά και τα ψωμιά, τα οποία παράγονται από υποπροϊόντα των ζυμώσεων τους. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης, το κρασί σύκου αποτελεί τη βάση του Pisco Sour, ενώ το κρασί ροδιού μπαίνει στο σπιτικό βερμούτ, το οποίο στη συνέχεια βρίσκει το δρόμο του στο Negroni. Είναι όλα τόσο έξυπνα, αλλά σε αυτό το χαλαρό περιβάλλον, επίσης μοιάζουν μάλλον αβίαστα».

Ποια είναι τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Sips της Βαρκελώνης, το οποίο διαδέχθηκε το Paradiso που φέτος βγήκε τέταρτο. Το Λονδίνο, με πέντε μαγαζιά στη λίστα, παραμένει η πόλη με τα περισσότερα, καλύτερα μπαρ ωστόσο, κανένα από τα λονδρέζικα στέκια, δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού, το 2009.

Η πρώτη δεκάδα

  1. Sips, Barcelona
  2. Double Chicken Please, New York
  3. Handshake Speakeasy, Mexico City
  4. Paradiso, Barcelona
  5. Connaught Bar, London
  6. Little Red Door, Paris
  7. Licoreria Limantour, Mexico City
  8. Tayer + Elementary, London
  9. Alquimico, Cartagena
  10. Himkok, Oslo

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2023, εδώ.

βραβείαμπαρειδήσεις τώρα