Food & Drink|13.11.2023 17:39

Brasserie Lorraine - Γαλλοπρεπής κουζίνα υπό το φως των κεριών και τους ήχους vintage πιάνου

Newsroom

Ατμοσφαιρική, φινετσάτη αλλά όχι σνομπ, κλασικά κομψή μα καθόλου ψυχρή, η Brasserie Lorraine στο Κολωνάκι με τη γοητευτική υπερβολή της σε κερδίζει χωρίς να προσπαθήσει. Η φλοράλ ταπετσαρία και οι γιρλάντες με τα ροζ τεχνητά λουλούδια, οι ρετρό πολυέλαιοι, τα αμπαζούρ, τα μαύρα μαρμάρινα τραπέζια με τους σκούρους βελούδινους καναπέδες, ο τοίχος γεμάτος πίνακες με χρυσές κορνίζες, δημιουργούν ένα απίθανα επιβλητικό ντεκόρ, που ελαφραίνει ωστόσο με τις πρώτες νότες από το εντυπωσιακό vintage πιάνο και την καθημερινή ζωντανή μουσική.

Το φως των κεριών προσδίδει στο χώρο μια επιπλέον διάσταση ρομαντικότητας, κάνοντας τον θαυμάσια επιλογή ενός δείπνου για δύο. Ωστόσο εξίσου όμορφα κλείνει εδώ η μέρα σε ένα τραπέζι με φίλους, εκλεκτό φαγητό και εξαιρετικό κρασί.

Το μενού

Σε ό,τι αφορά τις γεύσεις της, η Brasserie Lorraine δεν είναι ένα ακόμη εστιατόριο με γαλλική κουζίνα. Το μενού είναι σαφώς γαλλοπρεπές αλλά ο ταλαντούχος επικεφαλής της κουζίνας, σεφ Παναγιώτης Ζώκος –από τους στενότερους συνεργάτες του Μιχάλη Νουρλόγλου– και η ομάδα του, φροντίζουν να βάζουν στα καλομαγειρεμένα πιάτα μια έξτρα δημιουργική πινελιά που τα τοποθετεί στο σήμερα. Ελληνικός τόνος Αλοννήσου µε φρέσκα αρωµατικά και σαλάτα nicoise, quiche µε γλυκοπατάτα, τυρί ροκφόρ και καρύδι, σπαράγγια ζεστά gratin µε τυρί comte, σαλάτα µε βασιλικό καβούρι, σάλτσα remoulad, σελινόριζα και αρώµατα εσπεριδοειδών, φιλέτο ή entrecote Black Angus με τρεις σος bearnaise/poivre (πιπεριού)/cafe de paris είναι ελάχιστα από τα πιάτα που προσφέρονται. Ενδιαφέροντα και τα γλυκά όπως το νέο golden apple pie µε ψητό µήλο, σαντιγί-κανέλα, τραγανή καραµέλα. Η λίστα κρασιών -όπως είναι αναμενόμενο- δίνει έμφαση στον φημισμένο γαλλικό αμπελώνα.

Info: Brasserie Lorraine, Σπευσίππου 1, Κολωνάκι, 21 07243009

Κολωνάκιεστιατόριογαλλική κουζίνα