Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
NewsroomΟι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών