Food & Drink|06.12.2023 07:40

Νέο, ακαταμάχητο μενού στο παλιό, καλό, στιλάτο Izakaya

Newsroom

Ίσως ο κομψότερος και πιο ευχάριστος τρόπος να κλείσεις την εβδομάδα σου -αν κινείσαι στα πέριξ του Κολωνακίου- είναι ένα μεθυστικό κοκτέιλ και εκλεκτά ιαπωνικής επιρροής bites στα τραπέζια ή την μπάρα του Izakaya. Το cool&sexy εστιατόριο του Κολωνακίου, φωτισμένο τόσο ώστε να διατηρεί την ατμόσφαιρά του, σε περιμένει με νέο μενού, ωραία ποτά και φρέσκες κρύες ή ζεστές γεύσεις που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα «χριστουγεννιάσουν» το mood σου. 

Τα τρία kanji που σχηματίζουν την ιαπωνική λέξη izakaya σημαίνουν σε ελεύθερη απόδοση «τόπος να μείνεις και να πιεις». Και αυτό ακριβώς θα κάνεις -μόνο που επιπλέον εδώ θα φας και ωραία. O απωανατολίτικος άνεμος που πνέει στην κουζίνα του Izakaya (και ενίοτε διασταυρώνεται με fusion διαθέσεις και τους αέρηδες της Μεσογείου, όπως στο tiradito με επιρροές ...σαβόρο, όπου προστέθηκαν σταφίδες και ξίδι) δεν θα αφήσει ασυγκίνητους ούτε τους λάτρεις των συγκεκριμένων γεύσεων ούτε τους λάτρεις του καλού φαγητού εν γένει.

Το ζεστό καλωσόρισμα του Γιώργου Μακρυγιάννη αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στη βραδιά, ενώ τα edamame (άγουρα φασόλια σόγιας με το πράσινο περίβλημά τους) θα σου κρατούν crispy και spicy συντροφιά μέχρι να ετοιμαστούν τα πιάτα. Σαλάτα με ψητό αστακό, καψαλισμένο μπρόκολο και κουνουπίδι με σος σουσαμιού (goma dressing), τέλεια ρολάκια και σουσάκια κάθε είδους, απίθανα ζουμερά τα yakitori, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου με μάξι μπουκιές απόλαυσης γλασαρισμένα σε μιρίν (τύπος αλκοολούχου από ρύζι), αλλά και shurinpu γαρίδας, καθώς και χορταστικά κυρίως πιάτα όπως εκείνο με τις μπουκιές από angus ribeye, σάλτσα τεριγιάκι και udon (τα ιαπωνικού τύπου χονδρά noodles) αποτελούν μια μικρή γεύση των επιλογών που περιμένουν τον επισκέπτη.

Κρασί ή premium κοκτέιλ και γλυκίσματα θα συμπληρώσουν ιδανικά τη βραδιά και τις γεύσεις.

Info

Izakaya: Λουκιανού 8, Αθήνα, +30 210 7257776, info@izakayarestaurant.gr

ιαπωνική κουζίναεστιατόριοΚολωνάκιεστιατόρια