Γαστρονομική γιορτή στη χειμωνιάτικη Βυτίνα - Το πρόγραμμα
NewsroomΣτην εύφορη αρκαδική γη, η φύση και η γαστρονομία ενώνονται χάρη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Peloponnese Food Stories | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, που φέρνει κοντά, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της πελοποννησιακής γαστρονομίας.
Έτσι, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, οι διοργανωτές μεταμορφώνουν την πλατεία της Βυτίνας σε ανοιχτή γαστρονομική σκηνή δίνοντάς μας την πιο νόστιμη αφορμή για να βρεθούμε στο πανέμορφο κεφαλοχώρι του Μαίναλου μες στα έλατα και τις καστανιές.
Τοπικά, εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Αρκαδία, live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά ζωντανή μουσική, θα συνθέσουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής στην Βυτίνα, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να ξεδιπλώσει τον ποικιλόμορφο, γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής στο ευρύ κοινό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
- Μητσοτάκης: Προκλητική, παράνομη και ανεπίτρεπτη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας
- «Διπρόσωπος» ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και μετά 35άρια - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Αλεξιπτωτιστές έμειναν στην ιστορία - Για πρώτη φορά πέρασαν από τη Γέφυρα του Λονδίνου με 246 χλμ/ώρα
- Μαρίνα Σάττι: Τι είπε για τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου – «Ίσως χαζομάρα μου»