Αρχαίες γεύσεις στο μενού της Ανατολίας - Η Τουρκία θέλει να αυξήσει τα έσοδα από τη γαστρονομία
Μαρία ΖαχαράκηΈνα ταξίδι γευσιγνωσίας στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι και τους Κούρδους, οργανώνει η Τουρκία, προτρέποντας τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της χώρας να συμπεριλάβουν στο μενού τους πιάτα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από την Ανατολία.
Ανεβάζοντας τον στόχο της στον τουρισμό, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της από τη γαστρονομία από 17% σε 50% στο πλαίσιο ενός 5ετούς σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης.
Πιάτα, όπως λιωμένα φασόλια, τα οποία απεικονίζονται στις τοιχογραφίες με τους άθλους του Ηρακλή, ή πρωτότυπες γεύσεις της Μεσογείου, όπως πιλάφι με σταφίδες (εδώ), κιουλούντσε (εδώ), εζμέ κεμπάμ (εδώ) και σεμσέκ με κρέας (εδώ), ή φαγητά από τη Μεσοποταμία, όπως ψητό αρνί με παντζάρι και άφθονα φρέσκα μυρωδικά, και αρνί στιφάδο με κριθάρι, θα σερβίρονται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη ΝΑ και ανατολική Τουρκία τη νέα τουριστική σεζόν, κάνοντας πιο ελκυστική την εθνική κουζίνα της, που τα τελευταία χρόνια περιορίζεται στο κούρδικο κεμπάμπ.
- Διπλωματική αναταραχή: Η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της
- Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση Ράμα στο Γαλάτσι - «Δεν ήρθα να προκαλέσω» δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός
- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε στις Βρυξέλλες; - Οι υποψήφιοι των ευρωεκλογών απαντούν στο ethnos.gr
- Τοίχοι γεμάτοι μούχλα και θέρμανση μηδέν: Τραγική η διαβίωση στη φοιτητική εστία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος