Food & Drink|29.12.2023 12:51

Βασιλόπιτα συνταγές: Τη θέλετε σαν κέικ ή σαν τσουρέκι; Έχουμε όλους τους τρόπους!

Newsroom

Την προτιμάτε αφράτη σαν κέικ, μυρωδάτη σαν τσουρέκι ή μήπως πλούσια σε καρύδι, σταφίδες, κονιάκ και σοκολάτα; Τη θέλετε παραδοσιακή, σμυρναίικη, ή προτιμάτε την πολίτικη σχολή; Όποια εκδοχή βασιλόπιτας και αν ψάχνετε, έχουμε τη συνταγή!

Συνταγή για βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

Από τις πλέον αγαπητές βασιλόπιτες-κέικ αυτή με τα καρύδια και τις σταφίδες, θα βρείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για βασιλόπιτα από τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη

Η βασιλόπιτα του γνωστού για τις συνεργασίες του με το Μεγάλη Βρετάννια και το King George pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη μοσχομυρίζει μαχλέπι και πορτοκάλι. Δείτε τη συνταγή μαζί με μερικά ακόμη γιορτινά γλυκά πατώντας εδώ.

Συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα-κέικ

Ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα προπονημένοι στην κουζίνα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να φτιάξετε αυτή τη βασιλόπιτα-κέικ. Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αρέσει σε όλους. Κι έχει τη χάρη του σπιτικού. Πάρτε μια φόρμα 24 εκατοστών και ακολουθήστε τη συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Συνταγή για βασιλόπιτα σμυρναίικη

Η βασιλόπιτα της Σμύρνης δεν περιέχει νωπή μαγιά ούτε μαχλέπι όπως η πολίτικη. Τα αρώματά της τα χρωστάει στο κονιάκ και το πορτοκάλι. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για πολίτικη βασιλόπιτα (σαν τσουρέκι)

Μια πολύ ωραία συνταγή για πολίτικη βασιλόπιτα με προζύμι που μοσχοβολά μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ θα βρείτε πατώντας εδώ.

Συνταγή για σοκολατένια βασιλόπιτα με γλάσο

Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για βασιλόπιτα με ελαφρύ σιρόπι λεμονιού

Όσοι αγαπούν το άρωμα του λεμονιού θα αγαπήσουν και αυτή την ιδιαίτερη βασιλόπιτα. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

συνταγήβασιλόπιταΠρωτοχρονιάσυνταγές