Food & Drink|04.02.2024 07:19

Γιατί δεν σας πετυχαίνει η μακαρονάδα μπολονέζ; Το λάθος που κάνετε και δεν το είχατε σκεφτεί!

Newsroom

Τα μακαρόνια μπολονέζ είναι ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Εάν επιχειρήσατε να τα φτιάξετε σπίτι σας και αποτύχατε αυτό πιθανώς οφείλεται στη λανθασμένη επιλογή ζυμαρικών.

Όπως εξηγεί ο σεφ Roberto Bassi, μιλώντας στη Mirror, αν θέλετε να φτιάξετε αυθεντική ιταλική μακαρονάδα μπολονέζ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταλιατέλες και όχι σπαγγέτι.

«Αν θέλετε πραγματικά να μαγειρέψετε μια αυθεντική ιταλική μπολονέζ, το πρώτο βήμα, ίσως παραδόξως, είναι να χρησιμοποιήσετε ταλιατέλες», είπε.

Ένα ακόμα σύνηθες λάθος είναι το να βάλουμε λάδι στο νερό ή να ξεπλύνουμε τα ζυμαρικά με νερό. «Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», συμπλήρωσε.

Σημαντική για την τέλεια μπολονέζ, κατά τον ίδιο, είναι, επίσης, η επιλογή υψηλής ποιότητας κρέατος καθώς και η αναλογία του κρέατος με τα λαχανικά.

Τέλεια μπολονέζ σε 5 βήματα!

  1. Σοτάρετε τα λαχανικά της επιλογής σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  2. Προσθέστε το κρέας (μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμάς παραδοσιακά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κρέας αν προτιμάτε)
  3. Ροδίζουμε καλά και ομοιόμορφα το κρέας (αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα)
  4. Ρίξτε κρασί για να μαζέψετε την καραμελωμένη ζάχαρη στον πάτο του τηγανιού που απελευθερώνεται από το κρέας κατά το μαγείρεμα
  5. Τέλος, προσθέστε το καρύκευμα της επιλογής σας μαζί με πολτό ντομάτας, νερό ή ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε το να βράσει απαλά για μερικές ώρες.
ζυμαρικάιταλική κουζίναειδήσεις τώραμακαρόνιακιμάς