Food & Drink|08.04.2019 14:06

Τα μυστικά της Κουρδιστής Μαϊμούς

Newsroom

Αλλαγές στον χώρο όπου άλλοτε βρίσκαμε το ιταλικό εστιατόριο Cosa Nostra, που πρόσφατα μεταμορφώθηκε σε bistro colonial. «Ο Σινάτρα έφυγε κι ήρθε ο Χέμινγουεϊ», λέει με νόημα ο Μιχάλης Τάσσης. Αρχίζω να καταβαίνω τι εννοεί, βλέποντας τον Αμερικανό συγγραφέα συγγραφέα με την πολυτάραχη ζωή σε ένα παλιό εξώφυλλο του Life, του 1961 (της χρονιά του θανάτου του) απέναντι ακριβως από την είσοδο, και παραδίπλα τις λούτρινες μαϊμούδες των 60s, την ταμπέλα που γράφει «Πωλούνται πίθηκοι Ιάβας»–, τις αφίσες από την Καμπότζη και τον βαλσαμωμένο αμερικάνικο βούβαλο.

@Δημήτρης Βρανάς

Στην Κουρδιστή Μαϊμού, μαζί με αφρικανικά ακόντια και βέλη που τα αγόρασαν τυλιγμένα σε μια Le Figaro του 1950, ένα ομοίωμα ινδουιστικού ναού από το Μπαλί, παλιές γαλλικές γκραβούρες και κοσμογυρισμένες βαλίτσες πλαισιώνουν μια αναλόγως ταξιδιάρικη κουζίνα, που έχει στο ρεπερτόριό της από σνίτσελ «Χιροχίτο» και «ρυζάκι Ινδοκίνας» μέχρι χουνκιάρ μπεγιεντί. Η ομάδα της Βarphilosophy υπογράφει τα cocktails, στα ηχεία παίζει world music, στο υπόγειο κρύβεται ένα tattoo shop που θαρρείς διακτινίστηκε στου Ψυρρή από τη Σαγκάη και στο πατάρι τη θέση του άλλοτε γραφείου του Νονού έχει πάρει μια σκηνή βεδουίνων. 

Τα εγκαίνια του νέου μπαρ και εστιατορίου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 14/4 το μεσημέρι - κι είναι μια καλή ευκαιρία να το γνωρίσετε. Εκεί θα βρίσκονται και οι Batalá Αtenas, ένα ιδιαίτερο μουσικό γκρουπ που τρέφει μεγάλη αγάπη για τα τα αφροβραζιλιάνικα κρουστά. 

Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, τηλ. 2103310900

Κείμενο: Άντζελα Σταματιάδου  

Πηγή: Eatme Απριλίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

εστιατόριο