Food & Drink|10.04.2019 14:27

Madame Phu Man Chu: Βιετναμέζικη κουζίνα από έναν kung fu master

Newsroom

Ο Βιετναμέζος σεφ Vu Dinh Hung, που φοράει την κίτρινη φλούδα μιας φράπας στο κεφάλι όταν μας καλωσορίζει με ένα πλατύ χαμόγελο και με τη χαρακτηριστική ανατολίτικη χειρονομία υποδοχής με τις παλάμες ενωμένες, είναι και... kung fu master. Όσο για το βιετναμέζικο φολκλόρ, κατακλύζει το μικρό μαγαζί, με το οποίο ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης προσφέρει άλλη μια εξωτική pop εμπειρία στους foodies της πόλης, μετά τα περίφημα Βar Guru Bar και Buba: από την οροφή κρέμεται ένας χάρτινος δράκος που φτιάχτηκε κατόπιν ειδικής παραγγελίας στη Σαϊγκόν και πολύχρωμα φανάρια από την πόλη Χόι Αν, ψάθινα χωριάτικα καπέλα έχουν μετατραπεί σε φωτιστικά, ενώ μια πορσελάνινη προτομή του Ho Chi Minh παρακολουθεί τους θαμώνες στους πάγκους (δεν υπάρχουν τραπέζια) να τρώνε βιετναμέζικα spring rolls με φύλλα ρυζιού, πίνοντας αποκλειστικής εισαγωγής μπίρα Saigon και γαλλικά κρασιά.

Ο δράκας που κρέμεται από την οροφή ήρθε από το Βιετνάμ/Πάνος Σμυρνιώτης

Το Madame Phú Man Chú έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, σερβίροντας ένα μενού γευσιγνωσίας οκτώ εναλλασσόμενων πιάτων, με σταθερό άξονα ρολάκια με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και νουντλς ρυζιού τυλιγμένα σε φύλλο σιναπιού, ψάρι με λεμονόχορτο, τσίλι και κουρκουμά, τηγανητό χειροποίητο tofu, μαλακό σαν marshmallow, σε μυστική συνταγή του σεφ, και ζουμερά καλαμάκια μοσχαριού μαριναρισμένου σε λεμονόχορτο.

Σιγά-σιγά, το μενού θα αποκτήσει την τελική του μορφή, που θα έχει φυσικά pho (αρωματική σούπα με νουντλς) και άλλα αυθεντικά φαγητά της βιετναμέζικης κουζίνας, ενώ θα βγάλουν και κάποια τραπέζια έξω στον πεζόδρομο. Όσο για την ηλικιωμένη κυρία που πρωταγωνιστεί στο λογότυπο του μαγαζιού, είναι μια γειτόνισσα από την από πάνω πολυκατοικία, η οποία από τις πρώτες μέρες έδειξε ενδιαφέρον για τις εργασίες προετοιμασίας – ο Ζουγανέλης δεν ήθελε και πολύ για να τηn χρίσει μασκότ!

Σκουλενίου 4 & Πραξιτέλους, τηλ. 2103231366

Πηγή: Eatme Απριλίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

άφιξηεστιατόριο