Food & Drink|11.04.2019 16:01

Κριτική: Hunters στο Χαλάνδρι

Newsroom

Το Hunters στεγάζεται σε μια πέτρινη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και υιοθετεί ένα θερμό, λιτό και ταυτόχρονα ρουστίκ ντεκόρ, όπου η ανοιχτή κουζίνα και οι αγαπημένες φωτιές του Alsi παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το θέμα εδώ είναι το κρέας, με διάφορες κοπές από ελληνικά μοσχάρια και βοδινά να κυριαρχούν, χωρίς ωστόσο να λείπουν και κάποια εισαγόμενα βοδινά steaks. Το νέο στοιχείο στο Hunters είναι το κυνήγι, εξ ου και το όνομα. Έτσι, μπορεί κανείς να δοκιμάσει ορτύκι, rib eye από βίσωνα, στρουθοκάμηλο (εξαιρετικά ψημένη και ζουμερή) αλλά και ελάφι, με τη χαρακτηριστική «μεταλλική» αίσθηση στο σωστά ψημένο κρέας του.

Θερμό, λιτό, ρουστίκ το ντεκόρ/Πάνος Σμυρνιώτης

Δοκίμασα και ένα ελληνικό flank steak και χάρηκα, διαπιστώνοντας ότι όχι μόνο ήταν απολαυστικό ως κρέας, αλλά ότι ήταν σωστή και η σχέση ποιότητας - τιμής του. Ο κατάλογος προτείνει και μια σειρά από side dishes για τα κρέατα, όπως οι ωραίες τηγανητές πατάτες, ο βελούδινος και γευστικός πουρές (τόσο της πατάτας όσο και του καρότου) και τα ζουμερά και αρωματικά μανιτάρια στη θράκα.

Στα πρώτα πιάτα συναντάμε κλασικές και πιο «πειραγμένες» σαλάτες, comfort νοστιμιές, όπως αυτές οι πολύ γευστικές κροκέτες πατάτας με μπρίσκετ (καπνισμένο βοδινό κρέας από το κάτω και πιο λιπαρό μέρος του στήθους του ζώου), γραβιέρα και τσάιβς, και βέβαια ορισμένα fusion πιάτα που χαρακτηρίζουν τον σεφ και αποτυπώνουν τη μαγειρική πορεία του. Ξεχώρισα το ραγού από άγρια μανιτάρια με γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και μια καλοζυγισμένη σος από μέλι και miso (ιαπωνική σος που βασίζεται στα ζυμωμένα φασόλια σόγιας), που ξεχείλιζε βαθιά και πολύπλοκη νοστιμιά.

Αρκετά ενδιαφέροντα και τα επιδόρπια, από τα οποία μου άρεσε περισσότερο ένα κέικ ατμού (σαν «σφουγγάρι») από ιαπωνικό τσάι matcha, με κρέμα λεμονιού, μασκαρπόνε και τραγανό κακάο.

Ο σεφ Alsi Sinanaj

Τον Alsi Sinanaj τον πρωτογνωρίσαμε στο Cinco στο Κολωνάκι, για να τον ξαναβρούμε στη Μύκονο ως σεφ του Ling Ling by Hakkasan. Στη συνέχεια άνοιξε στο νησί ένα δικό του εστιατόριο για κρέας, για να επιστρέψει αργότερα στην Αθήνα με το Wolves of Kitchen, στο Νέο Ψυχικό, αποδεικνύοντας ότι το κρέας αλλά και τα «παιχνίδια» με τη φωτιά και οι πειραματισμοί με τα διαφορετικά ξύλα είναι το αγαπημένο του θέμα. Αφότου αποχώρησε από εκεί, άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες το Hunters, ακολουθώντας στην ουσία το ίδιο concept και εμπλουτίζοντάς το με μερικά πιάτα από κυνήγι.

Info

Βαθμός 6,5 / 10

Τηλέφωνο 2106890448

Διεύθυνση Αριστοτέλους 23 & Παπάγου, Χαλάνδρι

Τιμή / άτομο €40-60, με κρασί

Ανοιχτά καθημερινά, μεσημέρι - βράδυ

*Οι τιμές υπολογίζονται κατ' άτομο με πρώτο, κύριο πιάτο και γλυκό συν κουβέρ, νερό αλλά και μισό μπουκάλι κρασί ή μια μπίρα ανάλογα με το στιλ του εστιατορίου. Κάνουμε δηλαδή μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το πραγματικό κόστος ενός γεύματος.

Η κλίμακα της βαθμολογίας

0-3 Κακό, 3,5-4 Μέτριο, 4,5 Αποδεκτό, 5-5,5 Ικανοποιητικό, 6-6,5 Καλό, 7-8 Πολύ καλό, 8,5-9 Εξαιρετικό, 9,5-10 Άριστο

Από τον Πάνο Δεληγιάννη

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

κριτική εστιατορίου