Food & Drink|04.04.2024 08:15

Εστιατόριο στη Μπανγκοκ μαγειρεύει την ίδια σούπα στα ίδια κατσαρολικά επί 45 χρόνια

Newsroom

Η Μπανγκόκ θεωρείται από πολλούς ένας γαστρονομικός παράδεισος, καθώς με περισσότερα από 320.000 εστιατόρια προσφέρει άφθονες επιλογές στους επισκέπτες.

Τα φώτα, ωστόσο, έχει συγκεντρώσει το Wattana Panich, ένα οικογενειακό εστιατόριο στη γειτονιά Ekkamai που σερβίρει την ίδια σούπα εδώ και περίπου 50 χρόνια.


Η συνταγή και η μέθοδος 

Το συγκεκριμένο πιάτο που είναι και το πιο δημοφιλές του εστιατορίου περιλαμβάνει βραστό και ωμό μοσχαρίσιο κρέας, πατσά, σκόρδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιαντρου και δώδεκα κινεζικά βότανα. Ο ζωμός βράζεται, αποθηκεύεται στο ψυγείο, και χρησιμοποιείται την επόμενη ημέρα. 

«Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται για 45 χρόνια, δίνοντάς μια μοναδική γεύση και άρωμα», σχολίασε ο ιδιοκτήτης.

Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως αέναο βράσιμο και, όπως φαίνεται και από τις διθυραμβικές κριτικές που έχει το συγκεκριμένο πιάτο, κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης αποκάλυψε ότι όχι μόνο χρησιμοποιούν την ίδια συνταγή επί 45χρόνια αλλά τη μαγειρεύουν στα ίδια μαγειρικά σκεύη. Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τα πλένονται προσεκτικά κάθε βράδυ.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η κατσαρόλα δεν καθαρίζεται ποτέ, αλλά την καθαρίζουμε κάθε βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.  

κατσαρόλαςΜπανγκόκεστιατόριοσούπαειδήσεις τώρα