Food & Drink|17.04.2024 07:40

Έχετε κιμά; 4 συνταγές να τον μαγειρέψετε πέρα από μπιφτέκια και μπολονέζ

Newsroom

Ο κιμάς, μοσχαρίσιος, χοιρινός, αρνίσιος, ή μείγμα διαφορετικών κρεάτων είναι μια εύπλαστη πρώτη ύλη που συνηθίζουμε να αξιοποιούμε είτε σε κεφτέδες, μπιφτέκια-κεμπάπ είτε σε σάλτσα για μακαρόνια είτε ως ενισχυτικό της γέμισης ρυζιού σε παραδοσιακά πιάτα. Μαζί του μπορούμε ακόμη να φτιάξουμε από σούπες με τραχανά μέχρι φαγητά φούρνου και ρολό.

Μείγμα κιμά για τηγανητές πατάτες, τάκος και μπουρίτος 

Ένα γρήγορο μείγμα με βάση τον κιμά για τυλιχτά (τάκος, μπουρίτος, αραβική πίτα) ή τηγανητές πατάτες είναι το εξής: Σοτάρετε στο τηγάνι αρχικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές και μπέικον. Συνεχίζετε με τον κιμά, πιπέρι, πάπρικα, ντοματάκι ή πελτέ (λίγο). Το μείγμα αυτό θα το συνδυάσετε με τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας και είτε θα το τυλίξετε σε πίτες είτε θα το απλώσετε σε ψημένες πατάτες. Το βάζετε στο γκριλ για 3?-4? να λιώσουν τα τυριά και έτοιμο.

Ο κιμάς στο κυριακάτικο τραπέζι αλά παλαιά

Μια αγαπημένη συνταγή της αθηναϊκής αστικής κουζίνας παλιότερων δεκαετιών είναι το ρολό από κιμά που μέσα του φωλιάζουν βραστά αυγά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακουλουθώντας τη συνταγή.

Ακόμη μία συνταγή ταιριαστή στο κυριακάτικο τραπέζι, όπου πρωταγωνιστεί ο κιμάς, είναι η λεγόμενη πίτα του βοσκού. Μια λαχταριστή ιδέα που ανήκει στην ευρύτερη αγγλική κουζίνα, προερχόμενη από την ιρλανδέζικη και σκωτσέζικη παράδοση. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Ο κιμάς σε ογκρατέν

Στα φαγητά του φούρνου με βασικό υλικό την πατάτα συμπεριλάβετε και αυτό το ογκρατέν που περιέχει κιμά. Είναι ένα χορταστικό πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.