Food & Drink|23.04.2024 08:10

Το Nikkei Floresta έρχεται με διάθεση άκρως καλοκαιρινή

Newsroom

Tο Nikkei Florista, που έχει το θερινό του opening την Τρίτη 23 Απριλίου, συνδυάζει μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα εδώ και 10 χρόνια. Για άλλη μια χρονιά, το γνωστό bar-restaurant του Κολωνακίου με τον όμορφο κήπο και το πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ θα προσφέρει τις γευστικές δημιουργίες του και τα signature cocktails με τα οποία διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και κερδίζει νέους φίλους.

Το μενού του Nikkei Floresta και τη φετινή σεζόν υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.

Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις με περουβιάνικες πινελιές και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και αγαπήθηκε από το κοινό, αφήνοντας το δικό της στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή.

Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharron de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.

Ούτε οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς.

Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus) | Τ: 21 07239366 | Μενού: nikkeirestobars.com

εστιατόριοιαπωνική κουζίναΚολωνάκιNikkeifusion