Food & Drink|02.05.2024 21:45

Ο/PURIST - 10 κορυφαίοι Έλληνες bartenders εξελίσσουν το παραδοσιακό τσίπουρο σε σύγχρονο spirit

Newsroom
Το O/PURIST είναι το project 10 κορυφαίων Ελλήνων bartenders που είχαν όραμα να παράξουν ένα νέο τσίπουροένα εκλεκτό απόσταγμα ικανό να σταθεί στη σύγχρονη bar σκηνή και να γίνει η βάση για τη δημιουργία εξαιρετικών signature cocktails. Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής είναι η ομάδα πίσω από το ξεχωριστό προϊόν. Το όλο project έχει στόχο να ανοίξει το δρόμο για τα ελληνικά ιστορικά spirits στα bars ανά τον κόσμο. 

Ένα ποτό με ξεχωριστό άρωμα και γεύση

Πρόκειται για εκλεκτό, καινοτόμο απόσταγμα που φέρνει κοντά τα στοιχεία του παραδοσιακού τσίπουρου (την τέχνη και το μεράκι των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου) – με εκείνα ενός αποστάγματος διεθνών standards. Εξελίσσει το παραδοσιακό τσίπουρο σε ένα σύγχρονο απόσταγμα ιδανική βάση για τη δημιουργία ξεχωριστών cocktail. Ο καινοτόμος τρόπος παραγωγής του δημιουργεί ένα ποτό με ξεχωριστό άρωμα και γεύση, που παραμένει πιστό στις παραδοσιακές του καταβολές αλλά ταυτόχρονα είναι φρέσκο και σύγχρονο. Ένα διάφανο απόσταγμα που συνδυάζει με μοναδικό και ισορροπημένο τρόπο σύνθετα αρώματα. Γεννιέται σε χάλκινους άμβυκες μέσα από διττή διαδικασία απόσταξης 3 εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιού: ugni blanc, μαλαγουζιά και ροδίτη.

Καθαρό, φρέσκο και σύγχρονο τσίπουρο

Στη μύτη μπορεί κανείς να διακρίνει ντελικάτα αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών σταφυλιών, διακριτικά αρώματα αχλαδιού και μαύρου ψωμιού. Στο στόμα μπορεί κανείς να γευθεί την ήπια ένταση του αλκοόλ με μεταλλικότητα αλλά και τη κομψή γεύση του φρέσκου αχλαδιού και των λευκών σταφυλιών. Οι γλυκές νότες σταφυλιού εξισορροπούνται από τα μπαχαρικά και τα βότανα που εμπλουτίζουν τη γευστική εμπειρία. Τα ήπια αρώματα μελιού και σοκολάτας χαρίζουν μία γλυκιά επίγευση. Ένα ισορροπημένο, απαλό, κομψό και ευχάριστο spirit με πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση. Ένα καθαρό, φρέσκο και σύγχρονο τσίπουρο.
αποστάγματακοκτέιλτσίπουρο