Food & Drink|24.04.2025 16:21

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα με γιαούρτι χωρίς διογκωτικά

Newsroom

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη λύση σπιτικής πίτσας, χωρίς αναμονές και διογκωτικά, αυτή η ζύμη είναι για εσάς. Φτιάχνεται χωρίς μαγιά, με βασικά υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι -γιαούρτι, αλεύρι και λίγο αλάτι. Το γιαούρτι χαρίζει στη ζύμη μια ευχάριστη υφή, ελαφριά οξύτητα και μαλακότητα, ενώ η απουσία φουσκώματος την κάνει ιδανική για όσους θέλουν πίτσα στο λεπτό. Μέσα σε λίγα λεπτά, έχετε μια ζύμη έτοιμη να υποδεχτεί τα αγαπημένα σας υλικά.

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, σάλτσα ντομάτας και τριμμένη μοτσαρέλα (ή όποια άλλη επικάλυψη σας αρέσει)

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 C και βάζετε τη λαμαρίνα να ζεσταίνεται. Ρίχνετε το αλεύρι, το στραγγιστό γιαούρτι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύετε αρχικά με τη λάμα ενός μαχαιριού και στη συνέχεια με τα χέρια σας μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαστικό ζυμάρι. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη. Τοποθετείτε κάθε ζυμάρι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το ανοίγετε με τον πλάστη σε δίσκο. Απλώνετε πάνω από κάθε βάση σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα (ή όποια άλλα υλικά θέλετε). Μεταφέρετε τις πίτσες όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί στην καυτή λαμαρίνα και τις ψήνετε για 10'12', μέχρι να πάρουν χρώμα, ξεκινώντας από τα χαμηλά του φούρνου και ανεβάζοντας στο τέλος στη μέση.