Σεβίτσε, το εξωτικό - Δροσερές γαρίδες με ανανά και αβοκάντο
NewsroomΣυνταγή με λατινοαμερικάνικη αύρα, αυτό το εξοτίκ και δροσερό σεβίτσε είναι ιδανικό για ζεστές μέρες και νύχτες. Ο συνδυασμός από γλυκόσαρκες γαρίδες, ζουμερά φρούτα, λαχανικά με μια όξινη και αρωματική μαρινάδα εσπεριδοειδών δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο γεύση και φρεσκάδα. Σερβίρεται τέλεια με τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού. Αν δεν σας αρέσει ο ανανάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι.
Συνταγή για γαρίδες σεβίτσε
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 340 γρ. γαρίδες (χωρίς κέλυφος, καθαρισμένες από το έντερο και ξεπλυμένες), 1 φλιτζάνι ανανά κομμένος σε κύβους, 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους, 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αβοκάντο σε φέτες και φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα, τορτίγες καλαμποκιού, πιτούλες ή φρυγανισμένες φετούλες ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Ρίχνετε σε μεσαίο μπολ τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Ψιλοκόβετε μερικές γαρίδες και μαζί με τις ολόκληρες τις ρίχνετε στο μπολ με τον χυμό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μαριναρίσματος. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 25 λεπτά. Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε τον ανανά, το αγγουράκι, τους κύβους ντομάτας, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μείγμα αυτό στις μαριναρισμένες γαρίδες. Ανακατεύετε ξανά και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Γαρνίρετε με φέτες αβοκάντο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε με τορτίγες καλαμποκιού, πιτούλες ή φρυγανισμένες φετούλες ψωμί.
- Σχέδιο-εξπρές από τις ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη - Διαδικασία ετών «βλέπει» το ΝΑΤΟ
- «Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια
- Εφιάλτης στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση 400% στην κακοποίηση παιδιών μέσω AI