Food & Drink|29.11.2025 19:07

Η «Μπριγκάντα» της Πεύκης είναι το grill house που θα ήθελες στη γειτονιά σου

Χριστίνα Τσαμουρά

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν ότι ένα steak house δεν χρειάζεται ύφος και «ποζαρία» για να είναι καλό, τότε η «Μπριγκάντα» θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά της κολασμένης ταλιάτας, που φτάνει ζουμερή και με ροζ καρδιά στο τραπέζι σου τσιτσιρίζοντας στους χυμούς της. 

Ένα χαλαρό κρεατοφαγικό στέκι

Κάπως κρυμμένο στα στενά της Πεύκης -για μας που δεν καλογνωρίζουμε την περιοχή- ωστόσο πολύ κοντά στο Δημαρχείο της, το εστιατόριο σε καλοδέχεται σε μια άνετη, ανοιχτόκαρδη σάλα, ανάλαφρη και μοντέρνα, όχι όμως τόσο μοντέρνα που να καταλήγει ψυχρή. Μαζί με τους υπαίθριους και ημιυπαίθριους περιβάλλοντες χώρους, η «Μπριγκάντα» μπορεί να φιλοξενήσει 140 άτομα, γεγονός που την κάνει ιδανική λύση για μεγάλες παρέες και κυριακάτικες ή γιορτινές -μέρες που ‘ρχονται- εξόδους οικογενειών με παιδιά.

Εδώ θα βρεις αυτό ακριβώς που αναζητάς από ένα συνοικιακό στέκι που τιμάει την κρεατοφαγία με, διάολε, κάτι παραπάνω από τα συνήθη σουβλάκια και κεμπάπ της γειτονιάς: cool, χαλαρό και οικείο, με τίμιες μερίδες, σταθερή ποιότητα, τιμές πεισματικά κρατημένες στα ίδια επίπεδα την τελευταία τριετία και ένα μενού που ξέρει να φροντίζει όσους αγαπούν το καλό κρέας και τις πιο ιδιαίτερες κοπές. «Αγαπώ κι εγώ το κρέας και γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να επικεντρωθώ σε αυτό», λέει στο ethnos.gr η Νατάσα Ζαγκοπούλου, η φιλόξενη και αεικίνητη ιδιοκτήτρια του εστιατορίου που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2018. «Δουλεύω με σταθερούς προμηθευτές και με κρέας εξαιρετικής ποιότητας, κυρίως από Αργεντινή και Γαλλία, πράγμα που έχει εκτιμήσει ο κόσμος –σταθερή πελατεία από Πεύκη, Κηφισιά, Ν. Ηράκλειο, αλλά και όλη την Αθήνα, που μας επισκέπτονται ανελλιπώς τα τελευταία 8 χρόνια», συμπλωρώνει. Η ίδια εποπτεύει τη μαγειρική ομάδα της κουζίνας, την μπριγάδα της ...«Μπριγκάντα», που βγάζει πιάτα νόστιμα, ευπαρουσίαστα, φτιαγμένα με μεράκι. 

Στο ...ψητό

Στα τραπέζια της «Μπριγκάντα» συναντιούνται τα εθιστικά κολοκυθάκια sticks με σπιτική σκορδομαγιονέζα (€7,50) και οι χρυσαφένιοι λουκουμάδες φέτας σε κουρκούτι με βινεγκρέτ ροδιού και φιστίκι Αιγίνης (€8,50) με τα ακαταμάχητα rib eye, τις μοσχαρίσιες και χοιρινές τόμαχοκ που ...γονατίζουν και τους πλέον πεινασμένους «καρνιβόρους», τις σωστά ψημένες πικάνιες και τις ονειρεμένες ταλιάτες (οι ιδιαίτερες κοπές κυμαίνονται από €28 - €32). 

Στα σουξέ του μενού συγκαταλέγεται το καραμελωμένο κότσι (€19,00) που σιγοψήνεται για τέσσερις ώρες –κάπως γλυκό για τα γούστα μου, ενθουσίασε πάντως τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες– και το ψαρονέφρι με σάλτσα σόγιας-μανιτάριων, σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας (€14,50). Από σαλάτες, η ολόφρεσκη, καλά ισορροπημένη «Μπριγκάντα» (€9,80), με iceberg, baby ρόκα, βαλεριάνα, σπανάκι, μανούρι, καρύδια, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ μελιού κλέβει την παράσταση, ωστόσο οι αξιόλογες επιλογές του καταλόγου δεν περιορίζονται σε αυτή. Το χύμα κρασί από τον Τύρναβο (€6 τα 500ml) θα συνοδεύσει μια χαρά τα κρεατικά σου χωρίς να εκτινάξει τον τελικό λογαριασμό σε δυσθεώρητα για την εποχή μας ύψη. Αν θες οπωσδήποτε κάτι γλυκό για φινάλε, να ξέρεις πως στην «Μπριγκάντα» φτιάχνουν τα δικό τους μιλφέιγ, σουφλέ σοκολάτας και τσοκ γκιουζέλ. Κάποιο απ' όλα θα κλείσει ιδανικά το δείπνο σου.

Info: «Μπριγκάντα», Αθανασίου Διάκου 12, Πεύκη | Τ. 213 0992 000 | Καθημερινές ανοιχτά από τις 17:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 13.00 | Δευτέρα κλειστά

εστιατόριοΠεύκηκρέαςειδήσεις τώρα