Food & Drink|03.06.2019 13:27

Ο Olivier Campanha και η σπονδυλωτή γαστρονομία του και πάλι στην Αθήνα

Newsroom

Πάει ήδη λίγος καιρός που βρίσκουμε τον πολύ δημιουργικό Olivier Campanha στο καινούριο Glyfada Riviera, όπως μετονομάστηκε το Glyfada Hotel, μετά από μια εκ βάθρων ανακαίνιση, όμως η πολύ γοητευτική σπονδυλωτή γαστρονομία του επιστρέφει στην Αθήνα, επισήμως, με το opening του Miraveal στις 6 Ιουνίου.

Στο μικρό αυτό εστιατόριο με το μινιμαλιστικό ντεκόρ, τις πολυθρόνες σε μοβ, μπλε και τιρκουάζ, τις arty λεπτομέρειες κι ένα μεγάλο «παράθυρο» στο γαλάζιο της πισίνας, θα προτείνει τρία menu degustation έξι, εννιά και έντεκα πιάτων της χαρακτηριστικής μεσογειακής –με γαλλικές βάσεις– κουζίνας.

Μια πιο χαλαρή εκδοχή σάς περιμένει στο wine bar Le Méli Mélo, με την όμορφη γυάλινη κάβα, το οποίο συνδυάζει κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με πιάτα to share, σε πολύ λογικές τιμές – από μια Caesar’s με ορτύκι ή μια burrata με δροσιστική γρανίτα γκρέιπφρουτ και baby ρόκα μέχρι μαύρο ρύζι και χτένια σοτέ με ανανά και κόλιανδρο ή ένα striploin.

Δώστε πάντως βάση και στην ωραία συλλογή τυριών και αλλαντικών. Μέχρι καρίκι από την Τήνο έχουν, ένα τυρί που ωριμάζει μέσα σε νεροκολοκύθα κι είναι ένας μικρός θησαυρός. 

Λεωφόρος Ποσειδώνος 40 & Ναυσικάς, Γλυφάδα, 2108944081

Από την Άντζελα Σταματιάδου

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Γλυφάδαεστιατόριο