Food & Drink|08.06.2019 15:10

Δοκιμάσαμε το Helios στο Four Seasons Astir Palace Hotel

Newsroom

Αν ξεχώριζα ένα μόνο spot που χαρακτηρίζει τη νέα εποχή του Αστέρα, αυτό θα ήταν ο χώρος της πισίνας του Nafsika και το all-day εστιατόριο Helios. Εδώ, η κομψή πολυτέλεια συνδυάζεται ιδανικά με την ευδαιμονία σε ένα σκηνικό χαλάρωσης. Τα πάντα είναι μελετημένα: το design υπηρετεί όχι μόνο τον εντυπωσιασμό, αλλά κυρίως την άνεση, το σκηνικό φωνάζει διακοπές, τα σκεύη είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, οι στολές του προσωπικού φέρουν την υπογραφή της Σοφίας Κοκοσαλάκη και το γαστρονομικό concept είναι αυθεντικό και σωστά εκτελεσμένο.

Ο σεφ Αλέξανδρος Μακρόπουλος, υπό την εποπτεία του executive chef Bertrand Valegeas, έχει στήσει ένα απολαυστικό μενού με άρωμα και έμπνευση από τη Λατινική Αμερική. Δύο φορές έφαγα εδώ και η μία ήταν καλύτερη από την άλλη. Χάρηκα την αυθεντικότητα των γεύσεων, την ένταση των αρωμάτων, την τόλμη της κουζίνας στα πικάντικα και τα ξινά που χαρακτηρίζουν ορισμένα πιάτα και που σπάνια συναντάμε στα πιο «στρογγυλεμένα» συνήθως εστιατόρια των διεθνών resorts.

Το κλασικό γουακαμόλε που ετοιμάζεται στο τραπέζι σε ένα εντυπωσιακό πέτρινο σκεύος είναι βελούδινο, δροσιστικό, αρωματικό και υπόγεια πικάντικο. Το ceviche τόνου με τα blueberries και τη spicy lime sauce είναι έξοχο με το ψάρι, άψογα, χοντρά κομμένο ώστε να κρατά την υφή και τη γεύση του, χωρίς να το επηρεάζει η –σωστή– ένταση του dressing. Οι τέσσερις επιλογές σε tacos είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Αν ωστόσο πρέπει να διαλέξω, τότε θα απολάμβανα ξανά και ξανά τα tacos με ζουμερό pork belly, salsa ανανά και chipotle mayo, καθώς και αυτά με το τραγανό soft-cell crab με αβοκάντο και πιπεριές jalapeño.

Περνώντας στα κύρια πιάτα, μπορεί κανείς να κινηθεί πιο απλά (και οικονομικά), δοκιμάζοντας το υποδειγματικό USDA prime beef burger με τσένταρ, μπέικον, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και chipotle mayo ή το απολαυστικά πικάντικο σάντουιτς με τραγανό κοτόπουλο, καυτερή rocoto mayo που την «ησυχάζουν» ο κόλιανδρος και το coleslaw. Παράλληλα όμως υπάρχει μια σειρά εξαιρετικών steaks από αμερικάνικα, κυρίως, βοδινά.

Το σέρβις είναι –όπως σε όλο το ξενοδοχείο– άψογο. Η λίστα των κρασιών πολυσυλλεκτική και ενδιαφέρουσα, με αρκετά ακριβές τιμές. Σε αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να αναφέρω τις ιδιαίτερα λογικές τιμές του φαγητού. Κλείνοντας θα σας πω ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε τα αμαρτωλά νόστιμα churros.

Βαθμός: 7 / 10

Τηλέφωνο: 2108901000

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης

Ανοιχτά: Καθημερινά, 13.00-19.00

Τιμή / άτομο: €60-80, με κρασί

* Οι τιμές υπολογίζονται κατ' άτομο με πρώτο, κύριο πιάτο και γλυκό συν κουβέρ, νερό αλλά και μισό μπουκάλι κρασί ή μια μπίρα ανάλογα με το στιλ του εστιατορίου. Κάνουμε δηλαδή μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το πραγματικό κόστος ενός γεύματος.

Η κλίμακα της βαθμολογίας

0-3 Κακό, 3,5-4 Μέτριο, 4,5 Αποδεκτό, 5-5,5 Ικανοποιητικό, 6-6,5 Καλό, 7-8 Πολύ καλό, 8,5-9 Εξαιρετικό, 9,5-10 Άριστο

Από τον Πάνο Δεληγιάννη

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

κριτική εστιατορίου