Food & Drink|07.06.2019 15:19

Συνταγή: Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ξινόχοντρο, τυρί και αρωματικά

Newsroom

Τα λουλούδια των κολοκυθιών είναι άφθονα το καλοκαίρι. Μπορείτε να τα γεμίσετε και να τα μαγειρέψετε στην κατσαρόλα, μπορείτε όμως να προτιμήσετε και το τηγάνι. 

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ξινόχοντρο, τυρί και αρωματικά

Χρόνος: 1 ώρα

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

20 φρέσκους κολοκυθανθούς

100 γρ. ξινόχοντρο, σπασμένο

200 γρ. νερό

100 γρ. μανούρι ή ξινομυζήθρα

1 αυγό χτυπημένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 μικρό μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι

κόκκινο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)

Για το κουρκούτι

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 κ.σ. ριζάλευρο ή κορν φλάουρ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

περίπου 120 ml ανθρακούχο νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθανθούς και αφαιρούμε τον εσωτερικό στήμονα. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν σε πετσέτα. Βράζουμε τον ξινόχοντρο στο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αυγό, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε με πολλή προσοχή τους ανθούς και διπλώνουμε τις άκρες τους για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση. Τους τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και προσθέτουμε όσο ανθρακούχο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τους γεμιστούς κολοκυθανθούς στο παγωμένο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάππα / Food stylist: Tina Webb, Bοηθός food stylist: Ματίνα Πετρουτσά

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συνταγές