Food & Drink|06.06.2019 15:40

Απογευματινό τσάι σ’ ένα παράλληλο ροζ σύμπαν

Newsroom

Πόσο καταλυτικό μπορεί να είναι αυτό το ροζ χρώμα! Ό,τι κι αν βάψει, γίνεται αυτοστιγμεί αμιγώς κοριτσίστικο, αλλά συνάμα κι ανέμελο, αισιόδοξο, ονειροπόλο, χαρούμενο. Μέχρι και οι ψυχολόγοι το αποκαλούν «happy place». Συννεφάκι δηλαδή, μεταξύ άλλων, κανονικά με τον νόμο, αν και οι του ροζ ισχυρίζονται ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοί του, όπως πιστεύουν πολλοί. Προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι με αυτήν τη νόρμα.

Την έχω αποδεχτεί ακριβώς γιατί με έπειθε πάντα για τη φυσικότητά της. Οπότε δεν πήγα απολύτως με καμία προκατάληψη στο απογευματινό τσάι που φέρει τη σφραγίδα του Blond (con)fusion και της δημιουργού του, Εύης Φέτση, η οποία συνασπίστηκε με τον Γιώργο Μελισσάρη και την ομάδα του Pastis στο The Golden Hall, για να παρουσιάσουν την πιο αγαπημένη συνήθεια των Λονδρέζων στην Αθήνα.

Φωτο: Πάνος Σμυρνιώτης

Όσες σουλατσάρετε στο site της Εύης (www.blondconfusion.com) θα έχετε πάρει γραμμή και την αδυναμία της στο ροζ και την αγάπη που έχει για τη βρετανική πρωτεύουσα. Όποτε φαντάζομαι ότι το να επιμεληθεί ένα afternoon tea, συνδυάζοντας τα δύο θέματα που γνωρίζει καλύτερα κι από την παλάμη του χεριού της, ήταν για εκείνη, αν μη τι άλλο, απολαυστικό. Το ότι το «ροζ απογευματινό τσάι» σημειώνει υψηλές επιδόσεις οφείλεται, βέβαια, και στο γεγονός ότι έχει δοθεί από όλους τους συντελεστές του ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Ο executive chef των Nolita και Odeon, Δημήτρης Σταμούδης, και ο αδερφός του, Θανάσης, που εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο της Σπονδής, ένωσαν τα ταλέντα τους και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Όσοι συνηθίζετε να πίνετε τσάι, προφανώς, γνωρίζετε την Kusmi Tea. Να πω, λοιπόν, για τους υπόλοιπους, τους ερασιτέχνες τεϊπότες, πως πρόκειται για μια κορυφαία εταιρεία που προσφέρει μοναδικά χαρμάνια, από εκλεκτές ποικιλίες, τα οποία την έχουν καταξιώσει παγκοσμίως.

Φωτο: Πάνος Σμυρνιώτης

Μπαίνοντας στο παρασύνθημα, υπάρχουν δυο σεταρισμένα μενού: το Queen’s Crown, στα €10, όπου επιλέγετε μία από τις δεκατρείς ποικιλίες της Kusmi, τρία σάντουιτς ή κάποιο γλύκισμα, και το Big Ben, στα €19, επίσης με τσάι, τρία σάντουιτς, συν ένα κομμάτι γλυκό, ένα cookie, μια τρουφίτσα και μια μους. Δικά μου αγαπημένα, για τα οποία ευχαρίστως θα επέστρεφα, το σάντουιτς με το ψητό κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και το εστραγκόν, όπως και το all time classic με τον καπνιστό σολομό, ενώ από τα tea treats βρήκα το κέικ βανίλιας με κρέμα τριαντάφυλλου και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα πολύ φινετσάτο, ισορροπημένο και γευστικό. Όσο για τα cookies τους με αλεύρι Ζέας και σταφίδες, είναι υποδειγματικά. Και επειδή ή το κάνεις σωστά ή δεν το κάνεις, με €9 συνοδεύετε το τσάι σας και με ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνιας του οίκου Deutz. Από μένα είναι ναι!

Pastis, 2ος όροφος Golden Hall, τηλ. 2106835577, κάθε μέρα 16:00-20:00

Από τον Τάσο Μητσελή

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

τσάι