Food & Drink|05.06.2019 16:14

Διακοπές στην Αθήνα: 7 προτάσεις για φαγητό πάνω στο κύμα

Newsroom

Nice n Easy Seaside 

Συντονισμένο απόλυτα στη γνώριμη γευστική φιλοσοφία που δίνει έμφαση στα βιολογικά προϊόντα και στην υγιεινή διατροφή, το θερινό Nice n Easy διανύει το δεύτερο καλοκαίρι του στην κοσμοπολίτικη Astir Beach με ένα πλούσιο μεσογειακό μενού με fusion επιρροές, που υπογράφει αυτήν τη φορά ο Δημήτρης Φέτσης, πάντα σε συνεργασία με τον συνιδιοκτήτη-executive chef του ομίλου, Χρήστο Αθανασιάδη. Το σε boho τόνους beach life σενάριο ξεδιπλώνεται από νωρίς, με τις φοβερά αναπαυτικές ξαπλώστρες δίπλα στη θάλασσα, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού παραγγέλνετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας, και συνεχίζει με ένα πραγματικά πλούσιο brunch. Σημειωτέον ότι φέτος ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Νικόλας Στράγκας, που έχει διαπρέψει στην Κοπεγχάγη, υπογράφει τα επιδόρπια του εστιατορίου, οπότε κρατήστε οπωσδήποτε χώρο για γλυκό. (Απόλλωνος 40, Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108901625). T.M.

Ark 

Ένα all day φαντασμαγορικό καλοκαιρινό σενάριο με ισχυρή δόση πολυτέλειας στην παραλία της Γλυφάδας και με τον Γιάννη Μπαξεβάνη οποίος επιμελείται τις γεύσεις να εστιάζει ιδιαίτερα στα θαλασσινά, δίνοντας με πείσμα και πυγμή ελληνικότητα στο μενού. Η θέα προς τη θάλασσα είναι σαν καρτ ποστάλ, τα cocktails καλοφτιαγμένα, ακόμα και τα πρωινά τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. (Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, τηλ. 2108948882) Τ.Μ.

Krabo

Krabo

Με την υπογραφή των αδελφών Αγιοστρατίτη του The Margi Hotel, στον σχεδόν άγνωστο μέχρι πρόσφατα κόλπο Ζώσκα, στο Καβούρι, κοσμοπολίτικο, μ’ ένα πολύ καλαίσθητο boho σκηνικό, εκτείνεται σε διάφορα επίπεδα – από την παραλία μέχρι το πανέμορφο κεντρικό εστιατόριο και το στιλάτο lounge μπαρ. Ο Παναγιώτης Γιακαλής, που υπογράφει το μενού, μαζί με τον σεφ Πέτρο Φωτείνη παρουσιάζουν μια κατασταλαγμένη πρόταση με γευστικά στιγμιότυπα από θάλασσα κυρίως, αλλά και στεριά. Τα πιάτα, αν και πληθωρικά, έχουν ευρωπαϊκό αέρα, επίπεδο και πολλή νοστιμιά. Να, όπως αυτές οι εκπληκτικά7 ψημένες γαρίδες με βινεγκρέτ μαϊντανού, η λινγκουινάδα με αχινό και τα λιχούδικα spare ribs με BΒQ sauce. Φέρνουν και κάτι φρέσκες ψαρούκλες που τις ψήνουν με δεξιοτεχνία στον ξυλόφουρνο. Στα οπωσδήποτε. (Κόλπος Ζώσκα, Καβούρι, τηλ. 2108963309) Τ.Μ.

Yabanaki

Ριζική είναι η αλλαγή στη γαστρονομική εικόνα του Yabanaki. Στην οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας φυσάει αέρας από την Ιταλία, με τα δύο νέα εγχειρήματα του Salvatore Andolina. Στο εστιατόριο Capri da Salvatore ο τεράστιος ξυλόφουρνος ψήνει πίτσα και ψάρια σε κρούστα αλατιού και τα φρέσκα ζυμαρικά γεμίζονται με αστακό. Στην Piadineria, που είναι στημένη γύρω από ένα όμορφο κιόσκι, προσφέρεται ιταλικό street food, όπως λεπτές πίτες piadine και αφράτα στρογγυλά ψωμάκια tigelle. Το σκηνικό του παραθαλάσσιου τσιμπολογήματος συμπληρώνεται με burgers του Brothers in Law, ψαροφαγία στο Isalos και σουβλάκια στο Λαός και Καλαμάκι. (Ακτή ΕΟΤ Βάρκιζας, τηλ. 2104511888). Β.Ν.

Mythos by Divani

Mythos by Divani

Το ηλιοβασίλεμα είναι απλά μαγικό σ’ αυτό το λιτά μοντέρνο εστιατόριο που απλώνει τα λευκοστρωμένα τραπέζια του σε μια προβλήτα πάνω στο κύμα. Ειδυλλιακό σκηνικό για να δοκιμάσετε τη μεσογειακή, με κοσμοπολίτικες νότες, θαλασσινή κουζίνα του executive chef Λεωνίδα Φορτετσανάκη, ξεκινώντας με μια μους λευκού ταραμά με πούδρα αυγοτάραχου και τσιπς από τηγανητό κρεμμύδι ή με τις γαρίδες ceviche με κόλιανδρο, τσίλι και αβοκάντο και περνώντας στη συνέχεια στο sine qua non φρέσκο ψάρι – όχι ότι δεν υπάρχουν και δελεαστικές επιλογές για τους κρεατοφάγους. Οι ζεστές φλογέρες γαλακτομπούρεκου με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινου και το μωσαϊκό με σοκολάτα Valrhona θα σας βρουν να χαζεύετε το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στη σκουρόχρωμη θάλασσα. (Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100) Α.Σ.

Zen

Την παραλία δεν τη λες ακριβώς «κρυφή», παρότι δεν φαίνεται από τον δρόμο. Είναι προσβάσιμη από το τέλος της οδού Βάκχου, μιας παρόδου της οδού Λητούς, κι είναι από τις πιο αγαπημένες των κατοίκων της Βουλιαγμένης. Βρίσκεται στο Καβούρι, ανάμεσα στον όρμο Ζώσκα και τον κόλπο του Αστέρα, πίσω από την καταπράσινη πλατεία Νηρηίδων – στην οποία όφειλε το παλιό της όνομα. Είναι αμμώδης, με αναπαυτικές, ολοκαίνουργιες ξαπλώστρες, όπου μπορεί κανείς να παραγγείλει από αναψυκτικά και καφέδες μέχρι και φαγητό. Το εστιατόριο Zen, που βάφτισε ξανά την παραλία, στεγάζεται σε μια ξύλινη κατασκευή, που θυμίζει τα «εξοχικά κέντρα» των ελληνικών ταινιών, σερβίρει σαλάτες, κάποια ορεκτικά (καλαμαράκια τηγανητά, λαχανικά σχάρας και μύδια αχνιστά) και ψητά· από σουβλάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου, μέχρι γαρίδες σχάρας και μακαρόνια με τόνο Αλοννήσου. (Καβούρι, τηλ. 6978154415) Θ.Τ.

40Forty

40Forty

Όποια ώρα κι αν βρεθείτε εδώ, θα νιώσετε σε τόπο διακοπών. Σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας, το 40Forty συνδυάζει καλό φαγητό, αξιόλογη λίστα κρασιών και άψογο σέρβις. Μολονότι λειτουργεί από το πρωί μ’ ένα πιο απλό μενού, το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης προτείνει μια πιο σοφιστικέ κουζίνα, ανάλογη του χώρου, με αρκετά casual στοιχεία. Στον κατάλογο, από τον οποίο όλα σχεδόν τα πιάτα προτείνονται για τη μέση, συνυπάρχουν από στρείδια και ταρτάρ καβουριού (με μάνγκο, κόλιανδρο, λάδι λευκής τρούφας, φιστίκι και yuzu, που αξίζει ιδιαίτερης μνείας) μέχρι ζυμαρικά και πίτσες από τον ξυλόφουρνο, αλλά και κάποιες ιδιαίτερες κοπές κρέατος. (Απόλλωνος 40, Astir Beach, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108961261). Θ.Τ.

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

εστιατόριακαλοκαίρι