Food & Drink|10.06.2019 15:15

Συνταγή: Ceviche σολομού

Newsroom

Ο executive chef του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη και του beach restaurant Κrabo στο Καβούρι μας προτείνει αυτό το πλούσιο σε γεύση πιάτο που ταιριάζει πολύ με ροζέ κρασί.

Ceviche σολομού

Χρόνος: 20 λεπτά

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το ντρέσινγκ

65 ml λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

100 ml σησαμέλαιο

100 ml σόγια

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τον σολομό

500 γρ. σολομό, φιλεταρισμένο

1/2 μάτσο μυρώνια

1/2 μάτσο σχοινόπρασο

2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη σόγια ώσπου να λιώσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, ανακατεύοντας συγχρόνως, και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Κόβουμε ξανά τον φιλεταρισμένο σολομό σε λεπτές φέτες και τον αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε τα φύλλα από τα μυρώνια, ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, διαγωνίως, σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες του σολομού σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα από τα μυρώνια και σερβίρουμε.

Συνδυάστε το με ένα ροζέ

Το ceviche σολομού απαιτεί ένα κρασί με υψηλή και διαπεραστική οξύτητα, που αν έχει και μία νότα γλύκας στο τέλος, τόσο το καλύτερο. Παράδειγμα: Μοσχάτο Τυρνάβου ροζέ, Κτήμα Μίγα.

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής