Το φαγητό του Σχεδία home έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου
NewsroomΔεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής σεφ συμμετέχει σε δράσεις της Σχεδίας. Στο παρελθόν έβαλε το κόκκινο γιλέκο σήμα-κατατεθέν όσων πουλάνε το περιοδικό και βγήκε στον δρόμο να κάνει το ίδιο, θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα στο κοινωφελές έργο της. Και τώρα που, στο πλαίσιο μιας σειράς από πρωτοβουλίες με στόχο την εργασιακή αποκατάσταση και την ομαλή επανένταξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Σχεδία home, και μαζί του ένα μοντέρνο, πανέμορφο café-εστιατόριο urban αισθητικής που πήρε σάρκα και οστά χάρη στον Χρήστο Αλεφάντη και την υπόλοιπη ομάδα του περιοδικού, ο chef patron του Βαρούλκου προσφέρθηκε να κάνει τη γευστική επιμέλεια.
Επιπλέον, με τη βοήθεια του Γιάννη Υφαντίδη, στον οποίο έχει αναθέσει το πιλοτάρισμα της κουζίνας, εκπαιδεύει όσους θα μαγειρεύουν εκεί. Το μενού, όπως λέει ο ίδιος, «έχει όσπριο, έχει λαδερό, έχει μαγειρευτό φαγάκι και σχεδιάστηκε με κριτήριο να θρέψουμε τους ανθρώπους και να ξυπνήσουμε μνήμες από την κουζίνα της μαμάς». Σειρά μας τώρα να βάλουμε το λιθαράκι μας.
Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Μοναστηράκι
Aπό τον Τάσο Μητσελή
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Νέα στοιχεία για τον πνιγμό του μικρού Νικόλα στο Ηράκλειο: Η μητέρα του ήταν σπίτι με το μωρό την ώρα της τραγωδίας
- Πάνω από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία: Νοσηλεύονται 7 παιδιά, στη ΜΕΘ ένας υπερήλικας
- Ξανά στο προσκήνιο το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η Ανατολική Μεσόγειος: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η συνάντηση Ερντογάν - Ντμπεϊμπά
- ΗΠΑ: 28χρονη νίκησε τον καρκίνο και προειδοποιεί για το σιωπηλό σύμπτωμα που όλοι πρέπει να προσέξουν