Food & Drink|13.07.2019 17:38

Το φαγητό του Σχεδία home έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου 

Newsroom
Φωτο: Λουίζα Νικολάου

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής σεφ συμμετέχει σε δράσεις της Σχεδίας. Στο παρελθόν έβαλε το κόκκινο γιλέκο σήμα-κατατεθέν όσων πουλάνε το περιοδικό και βγήκε στον δρόμο να κάνει το ίδιο, θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα στο κοινωφελές έργο της. Και τώρα που, στο πλαίσιο μιας σειράς από πρωτοβουλίες με στόχο την εργασιακή αποκατάσταση και την ομαλή επανένταξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Σχεδία home, και μαζί του ένα μοντέρνο, πανέμορφο café-εστιατόριο urban αισθητικής που πήρε σάρκα και οστά χάρη στον Χρήστο Αλεφάντη και την υπόλοιπη ομάδα του περιοδικού, ο chef patron του Βαρούλκου προσφέρθηκε να κάνει τη γευστική επιμέλεια.

φωτό: Gavriil Papadiotis

Επιπλέον, με τη βοήθεια του Γιάννη Υφαντίδη, στον οποίο έχει αναθέσει το πιλοτάρισμα της κουζίνας, εκπαιδεύει όσους θα μαγειρεύουν εκεί. Το μενού, όπως λέει ο ίδιος, «έχει όσπριο, έχει λαδερό, έχει μαγειρευτό φαγάκι και σχεδιάστηκε με κριτήριο να θρέψουμε τους ανθρώπους και να ξυπνήσουμε μνήμες από την κουζίνα της μαμάς». Σειρά μας τώρα να βάλουμε το λιθαράκι μας. 

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Μοναστηράκι

Aπό τον Τάσο Μητσελή

Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Σχεδία