Food & Drink|25.07.2019 15:32

Ψαράκια & Θαλασσινά: Καλοκαίρι στον αφρό

Newsroom

Η Νέα Κηφισιά ήταν μόνο η αρχή. Το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας με το χαρακτηριστικό άρωμα αλμύρας γράφηκε σ’ ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό στο Χαλάνδρι, με μια «κρυμμένη» δροσερή αυλή. Μετά ήρθε ένα προνομιακό μπαλκόνι στη Βάρκιζα, που χαζεύει τα κύματα από τα ψηλά και συνδυάζεται άνετα με μια βουτιά. Και, τελευταία, ένα ακόμη αρχοντικό, πραγματικό στολίδι, στο κέντρο της Γλυφάδας, που με έναν καταπράσινο κήπο, κεντημένο με δέντρα και λουλούδια, στήνει τον δικό του μικρόκοσμο διακοπών. Στα τραπέζια του θα δείτε ζευγάρια, παρέες κι οικογένειες – ακόμη κι ένα πειρατικό καράβι για τους μικρούς θαλασσόλυκους έχει.

Όλα τα Ψαράκια & Θαλασσινά μοιράζονται την ίδια γευστική φιλοσοφία: γενναιόδωρες μερίδες και πολύ καλές τιμές. Ο δίσκος που προσγειώνεται στο τραπέζι –συνήθεια αγαπημένη– ούτως ώστε να διαλέξει κανείς... ιδίοις όμμασι, είναι  φορτωμένος με κάθε λογής χειροποίητα ορεκτικά που μπορείτε κάλλιστα να βάλετε στη σέντρα, όπως λόγου χάρη τα γλυκοφάγωτα πολίτικα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας, η πραγματικά καυτερή τυροκαυτερή ή ο μερακλίδικος καπνιστός τσιρο-μεζές με λιαστή ντομάτα, αγγούρι και βαλσάμικο, που είναι η καλύτερη συνοδεία για ένα τσίπουρο ή ένα ούζο.

Αφού δροσιστείτε με τη σαλάτα με τα πολύχρωμα ντοματίνια, τα μαρινάτα φιλέτα γαύρου, τα κρίθινα παξιμάδια και τον βασιλικό, που είναι... μπουκιά κι ελληνικό καλοκαίρι, βάλτε στη μέση κάθε λογής θαλασσινούς μεζέδες, διαλέξτε μύδια (η κουζίνα προτείνει πέντε διαφορετικές εκδοχές) κι αφήστε οπωσδήποτε χώρο για το must κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, στακοβούτυρο Κρήτης και φρέσκια ντομάτα ή ένα φρέσκο ψάρι, ανάλογα με το τι θα βγάλουν τα καΐκια. Ένα φαγκρί πελαγίσιο, ωρών, που έχει στο πλάι του λίγη αλμύρα, κι ένα ποτήρι κρασί, δεν θέλεις τίποτα άλλο.

Γλυφάδα, Κύπρου 60, τηλ. 2108983555 / Βάρκιζα, Ποσειδώνος 14, τηλ. 2109654138 / Χαλάνδρι, Κώστα Βάρναλη 5, τηλ. 2106855932 / Νέα Κηφισιά, Ιλισίων 27, τηλ. 2106203622

θαλασσινάεστιατόριο