Συνταγή: άγριες αγκινάρες Τήνου ψητές
NewsroomΟ Μαρίνος Σουράνης, μας δίνει τη συνταγή για αυτό το πιάτο που αν το δοκιμάσεις στο εστιατόριό του, τη Μαραθιά στον Άγιο Φωκά της Τήνου, δεν το ξεχνάς.
Χρόνος: 45 λεπτά
Μέτριας δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
20 άγριες αγκινάρες Τήνου
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κ.γ. αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αφαιρούμε από τις αγκινάρες τα σκληρά φύλλα τους και τις τρίβουμε καλά με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε με ένα μικρό μαχαίρι τα σκληρά μέρη γύρω-γύρω από το κοτσάνι, και τις βουτάμε σε μία λεκάνη γεμάτη με νερό και χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε σε ένα σακουλάκι κενού αέρος από 6-7 αγκινάρες βάζοντας χοντρό αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τις βράζουμε στους 60°C, για 6-8 λεπτά.
Όταν ετοιμαστούν, τις ψήνουμε στη σχάρα, τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πιάτο, τις ανοίγουμε σαν λουλούδια και τις σερβίρουμε με λιαστή ντομάτα και παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου.
Σημ. Αν δεν έχετε άγριες αγκινάρες, χρησιμοποιήστε έτοιμες από βαζάκι, τις οποίες θα ψήσετε στη σχάρα όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- «Ασυνήθιστο άγχος»: Το ενδεχόμενο εντάλματος σύλληψης από το Δικαστήριο της Χάγης σε βάρος του Νετανιάχου προκαλεί διπλωματικό πυρετό
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο ρόλος των ηγετικών στελεχών στα επεισόδια – Βαρύ το ποινικό παρελθόν των προφυλακισθέντων
- Αρχιστράτηγος Ουκρανίας: Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο μέτωπο – Αποσύρθηκαν μονάδες από το ανατολικό Ντονέτσκ
- Ασύλληπτη ανατροπή απ' τον επτάψυχο ΠΑΟΚ με τρομερό Κωνσταντέλια και βολίδα του Σάστρε στο 90'!