Food & Drink|17.09.2019 08:54

Taste of Athens: Το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ προ των πυλών

Newsroom

Noodles ρυζιού με γαρίδες και φύτρες φασολιών από το Mr. Pug; Βοδινό short rib με ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε μπίρα και μαύρο σκόρδο από τη Hytra; Βιολογικό κοτόπουλο με σελινόριζα, καρύδα και κόλιανδρο από τη Σπονδή; Ή μήπως fish tacos με tartare τόνου, κρέμα Poblano και guacamole από το Balthazar; Μην ανησυχείτε, το Taste of Athens θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, επομένως θα έχουμε όλο τον χρόνο να δοκιμάσουμε και τα δεκατέσσερα pop up restaurants που θα βρίσκονται στο Zάππειο, καθένα από τα οποία θα παρουσιάσει τέσσερα πιάτα των €3, €6, €9 και €12.

Mr Pug Athens

Παράλληλα, οι foodies της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και live παρουσιάσεις από σπουδαίους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Θάνος Φέσκος, assistant head chef του τριάστερου Geranium της Κοπεγχάγης, θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του σε μια από τις καλύτερες –και απαιτητικότερες– κουζίνες του κόσμου και ο Άνταμ Κοντοβάς, executive chef του Astarte Suites στη Σαντορίνη, θα μιλήσει για το food waste και θα μας προτείνει πρακτικές σωστής αξιοποίησης των υλικών μας.

Σπονδή

Ο Γάλλος Hervé Deville, γνωστός για το πάντρεμα των μεσογειακών και των βορειοαφρικανικών γεύσεων, ο οποίος, έπειτα από επτά χρόνια στο Sketch υπό τον Pierre Gagnaire, έχει αναλάβει την κουζίνα του Momo, ο Pascal Aussignac, βραβευμένος με Michelin για το εστιατόριο Club Gascon, και ο Ασημάκης Χανιώτης, που κέρδισε το πρώτο του αστέρι το 2018, σε ηλικία μόλις 28 ετών, στο εστιατόριο Pied à Terre –όλοι ερχόμενοι από το Λονδίνο–, θα μαγειρέψουν ζωντανά για το κοινό στο Chefs Theatre και θα αποκαλύψουν μικρά και μεγάλα μυστικά της κουζίνας τους.

Εspresso Martini με Ketel One

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν διοργανωθεί επίσης γευστικές δοκιμές κρασιών και cocktails, με τo World Class των Reserve Brands της Diageo να βρίσκεται, για δεύτερη χρονιά, στο Taste of Athens: στα ειδικά διαμορφωμένα pop up bars σάς περιμένoυν Johhnie Walker highballs, draught Martinis με Ketel One και κλασικά σερβιρίσματα with a twist, με βάση το premium Tanqueray No. TEN τζιν, ενώ δεν θα λείπουν και τα ειδικά σχεδιασμένα masterclasses. Τέλος, στο Music Stage θα ανεβαίνουν κάθε τόσο μουσικοί παραγωγοί του Εν Λευκώ.

Η γενική είσοδος κοστίζει €20 και περιλαμβάνει ένα πιάτο των €3 ενώ το VIP εισιτήριο κοστίζει €50 και περιλαμβάνει ένα καλωσόρισμα με ποτό και oyster treat, ένα πιάτο των €9, πρόσβαση στο VIP lounge και δωρεάν πάρκινγκ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.athens.tastefestivals.com

Ψωμί κι Αλάτι

Τα εστιατόρια και οι σεφ που συμμετέχουν:

ARTISANAL | Δημήτρης Δημητριάδης

BALTHAZAR | Χριστόφορος Πέσκιας

BIRDMAN | Άρης Βεζενές

COOKOOVAYA | Μάνος Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης Λιάκος & Σπύρος Λιάκος

ERGON | Λευτέρης Αθανασόπουλος & Παναγιώτης Ξάνθης

FUGA | Δημήτρης Κατριβέσης

HYTRA | Τάσος Μαντής

MR. PUG ATHENS| Γιώργος Βενιέρης

SENSE RESTAURANT| Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

ΣΠΟΝΔΗ | Άγγελος Λάντος

VAROULKO SEASIDE | Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος

VEZENE | Άρης Βεζενές

ΦΒΚ | Δήμος Μπαλόπουλος

ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ | Γιάννης Λουκάκος

Από τη Μελίνα Σιδηροπούλου

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής. 

φεστιβάλεστιατόρια