Food & Drink|07.09.2019 21:45

Suzi tros: Φέρνει στο Λονδίνο γύρο σαν taco και αρμενοβίλ

Newsroom

Suzi tros. Aυτό είναι το πανέξυπνο όνομα που διάλεξε η ομάδα του εστιατορίου Mazi στο Λονδίνο για να μας συστήσει το καινούργιο της εστιατόριο-μπιστρό που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, στο νούμερο 8 της Hillgate Street. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και το καλό εστιατόριο από το ψωμί, που εδώ έρχεται ζεστό και καψαλισμένο στον ξυλόφουρνο με ελαιόλαδο και ρίγανη. Βάζεις επάνω του τον φρέσκο αχινό αρωματισμένο με λεμόνι και μιλάμε για το πιο συγκλονιστικό πρώτο πιάτο στο Λονδίνο αυτήν τη στιγμή.

φωτό: Jade Nina Sarkhel

Για τους μαξιμαλιστές υπάρχουν και κολοκυθάκια τηγανητά, που είναι πραγματικά αέρινα και τραγανά και συνοδεύονται με μια τυροσαλάτα από κατίκι Δομοκού και ρώσικη σαλάτα. Στην κατηγορία με τα ωμά, μια υπέροχη γαρίδα συναγωνίζεται επάξια τον αθηναϊκό Τραβόλτα και από την κατηγορία «Κήπος» του μενού ο ντάκος εμφανίζεται σαν cheesecake με υπέροχα ντοματίνια, μους φέτας και μια τραγανή βάση από παξιμάδι.

Από τα κρέατα, οι κεφτέδες της γιαγιάς ήταν όνομα και πράγμα και ο γύρος κοτόπουλο φτιαγμένος σαν taco ήταν νόστιμος και ισορροπημένος, παρότι σαν εικόνα δεν είχε fun. Αντίθετα, εξαιρετικά ήταν τα αρνίσια παϊδάκια, άψογα ψημένα και αρωματισμένα με δεντρολίβανο. Γλυκά το Suzi tros έχει μόνο δύο, αλλά αυτό που είναι ασυναγώνιστο είναι το αρμενοβίλ, ένα θεσσαλονικιώτικο γλυκό-υπερπαραγωγή – παγωτό παρφέ με μπεζέδες και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, με σος ζεστής σοκολάτας, αμαρτωλό και ακαταμάχητο. 

8, Hillgate Street, τηλ. +442072212223

Aπό τον Πάνο Σταθόπουλο

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

ελληνική κουζίναΛονδίνοεστιατόριο