Food & Drink|09.09.2019 14:26

Στο μπαρ του Point α για κοκτέιλ, tapas, φεγγαράδα και Ακρόπολη

Newsroom

Με το Point α να απέχει μόλις 289 μέτρα από τον αρχαίο ναό, το γκρο πλαν του Παρθενώνα είναι σίγουρα δυνατό χαρτί. Κι οι νεαροί σεφ όμως, όμως, του ξενοδοχείου Herodion, Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης, κάνουν ενδιαφέρουσα δουλειά. Δεν έχω δει σε... πλήρη ανάπτυξη την μοντέρνα ελληνική κουζίνα τους, και λέω να επιστρέψω μια των ημερών –το καλοκαίρι κρατάει ακόμη– για να δοκιμάσω τον μουσακά τους with a twist. Αποκόμισα όμως πολύ καλές εντυπώσεις από το μπαρ που απλώνει τα ψηλά stands και τους καναπέδες τους στο άλλο μισό αυτού του ιδιαίτερου, ανανεωμένου φέτος, «θεωρείου».

​Οι σιλουέτες των αγαλμάτων στο Μουσείο της Ακρόπολης κλέβουν το βλέμμα / φωτό: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Σ’ εκείνη την πλευρά της ταράτσας πίνεις ένα γλυκόπικρο Negroni με γεύση κερασιού, ένα Unlikely Gimlet με ελληνικό DNA (έχει ως βάση το τσίπουρο) ή ένα κομψό, αρωματικό Βellini με μύρτιλλο και ρόδι σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο της Ακρόπολης, με τη φωτισμένη αίθουσα με τα γλυπτά, τριγυρισμένη από το νυχτερινό ουρανό, να μοιάζει σαν ιπτάμενο μαγικό κουτί. Δίπλα στα ποτά που έχει επιμεληθεί η Barflies, διασκευάζοντας κλασικά κοκτέιλ και αξιοποιώντας τα ελληνικά αποστάγματα και βότανα, οι δυο σεφ βάζουν μια σειρά από πρωτότυπα μικρά πιάτα, εν είδει tapas, που κάνουν διαδρομές μεταξύ της Ελλάδας και του κόσμου, μιξάροντας ετερόκλητες ιδέες και υλικά.

Οι αλμυρές μαντλέν προσγειώνονται στο τραπέζι μέσα σε ένα όμορφο κουτάκι / φωτό: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Από τα πικάντικα edamame και τα διασκευασμένα nigiri με μελιτζάνα που έχουν μπεζέ αντί για ρύζι, περνάς σε αφράτες βάφλες με gorgonzola, για να ανακαλύψεις στη συνέχεια ένα κουτί μέσα στο οποίο κρύβονται νόστιμες αλμυρές μαντλέν με chorizo και ποντιακό τυρί σολγούν, ή εκείνα τα tacos με χοιρινό, μαρμελάδα λεμόνι και τζίντζερ, που είναι εμπνευσμένα από το καπρικό, το παραδοσιακό κρητικό χοιρινό στα λεμονόφυλλα, και «φυτρώνουν» σε ένα χαριτωμένο μικρό γλαστράκι. Δεν θέλεις πολύ για να πάρεις ακόμη ένα ποτό... 
Από την Άντζελα Σταματιάδου

Ακρόπολημπαρεστιατόριο