Food & Drink|15.09.2019 20:23

Νespresso Barista Creations: Μια νέα σειρά για όσους αγαπούν τον καφέ με γάλα

Newsroom

Είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να φανταστούν τον καφέ τους total black. Ούτως η άλλως δεν χρειάζεται: από τον φοβερά δημοφιλή cappuccino, τον macchiato και τον cortado μέχρι τον latte και τον flat white, καφές και γάλα συναντιούνται και αλληλοεπιδρούν με ποικίλους τρόπους. Για ένα τέλεια ισορροπημένο φλιτζάνι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, το πρώτο που θα σκεφτόταν κανείς είναι να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία barista. Πλέον όμως μπορεί να το φτιάξει και στο σπίτι. Μετά από έξι χρόνια αναζήτησης της τέλειας ισορροπίας καφέ και γάλακτος, η Nespresso παρουσιάζει μια νέα σειρά ειδικά σχεδιασμένη για τις οικιακές μηχανές της, η οποία αντλώντας έμπνευση από τις κουλτούρες, τις κυρίαρχες τάσεις και το know-how των baristi της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, ανταποκρίνεται σε διαφορετικά γούστα.

Οι ειδικοί της εταιρίας μελέτησαν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις προτιμήσεις του κοινού, εξέτασαν ποικιλίες από όλο τον κόσμο και πειραματίστηκαν με πολλές τεχνικές καβουρδίσματος και άλεσης. Δοκίμασαν 18 διαφορετικές ποικιλίες, έφτιαξαν περίπου 20.000 κούπες cappuccino και δημιούργησαν 120 καφέδες πριν καταλήξουν στη μόνιμη σειρά Barista Creations, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για συνταγές με γάλα και βρίσκεται ήδη στα ράφια των Nespresso Boutiques. Πέρα από το αγελαδινό μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και φυτικό γάλα –σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού– λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ιδιότητες του καθενός.

Η νέα τριλογία 

  1. Ο Chiaro
    Αντλώντας έμπνευση από τη φιλοσοφία των baristi του Μπρούκλιν, ο πιο ήπιος καφές της Barista Creations, το όνομα του οποίου σημαίνει «ελαφρύς» στα ιταλικά, αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα του ελαφροκαβουρδισμένου καφέ. Συνδυάζοντας κόκκους Arabica από την Κένυα και την Ινδονησία, το απαλό αυτό χαρμάνι προτείνεται για όσους θέλουν έναν κρεμώδη, καθυσυχαστικό cappuccino dolce, με ήπια γεύση, νότες καραμέλας και γλυκού μπισκότου.
  2. Ο Scuro
    Για όσους προτιμούν έναν πιο έντονο cappuccino, ο πλέον κατάλληλος είναι ο Scuro («σκούρος» στα ιταλικά), που βρίσκεται πιο κοντά στην κουλτούρα των baristi της Μελβούρνης. Σ’ αυτήν την περίπτωση έχουν επιλεγεί κόκκοι Arabica από την Κολομβία και την Αιθιοπία, οι οποίοι έχουν καβουρδιστεί ξεχωριστά, σε διαφορετικά επίπεδα, με αποτέλεσμα έναν καφέ με νότες δημητριακών κι ωραίο kick έντασης, που ισορροπεί όμορφα με το αφρόγαλα.
  3. O Corto 
    Όσο για τον τρίτο καφέ της σειράς, το όνομα του οποίου στα ιταλικά σημαίνει «σύντομος», εμπνέεται από τους σκουρόχρωμους, έντονα καβουρδισμένους και με πλούσια υφή καφέδες που προτιμούν οι baristi της Ισπανίας, έρχεται να ανεβάσει κι άλλο την ένταση. Το εν λόγω χαρμάνι συνδυάζει αφρικανικούς κόκκους Arabica και Robusta, οι οποίοι καβουρδίζονται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που τους προσδίδει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα τους. Η δυνατή, μεστή γεύση του γίνεται πιο απαλή όταν προστεθεί λίγο γάλα, εξ ου και προτείνεται για έναν cortadο.

Οι κάψουλες της σειράς διατίθενται μέσω των Nespresso Boutiques, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών της Nespresso και online στο www.nespresso.com.

γάλακαφές