Food & Drink|24.09.2019 10:38

Δέκα μέρες βραζιλιάνικης κουζίνας στο Βυζαντινό του Hilton

Newsroom

Έχετε δοκιμάσει feijοada; Το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας –μαύρα φασόλια (feijão είναι το φασόλι στα πορτογαλικά) μαγειρεμένα με διαφορετικά κομμάτια χοιρινού, μοσχάρι και λουκάνικα στην κατσαρόλα– είναι έντονο σε γεύση κι είναι πολύ χορταστικό. Θα σερβίρεται από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στο εστιατόριο Βυζαντινό στο ισόγειο του Hilton μαζί με τραγανές coxinhas (κροκέτες σε σχήμα που θυμίζει δάκρυ, με γέμιση κρέμας τυριού και κοτόπουλου), moqueca, που είναι μια πλούσια σούπα θαλασσινών με γάλα καρύδας, ντομάτα, λάιμ και κόλιανδρο που φτιάχνουν στην Μπαΐα, galinhada –ένα άλλο χαρακτηριστικό βραζιλιάνικο πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και μπαχαρικά από την περιοχή Μίνα Ζεράις–, πικάνια με τηγανητές μπανάνες και πολλά ακόμη.

Moqueca

Δύο σεφ της αλυσίδας Hilton, ο Κώστας Αθανασίου από το ξενοδοχείο της Αθήνας και η Βραζιλιάνα Κλαουντιάνα Φρανσίσκα ντα Λουθ, συνεργάστηκαν για το δεκαήμερο αφιέρωμα «Brazil on your Plate» που διοργανώνει το ξενοδοχείο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα. Τόσο ο μπουφές όσο και οι επιλογές à la carte που θα προσφέρονται παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές μιας πληθωρικής μαγειρικής παράδοσης, με στοιχεία της μαγειρικής των ιθαγενών και ευρωπαϊκές και αφρικανικές επιρροές, η οποία αποτυπώνει την πολυπολιτισμική κουλτούρα της χώρας.

Coxincas

Τα Σάββατα 28 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου το δείπνο στο Βυζαντινό θα έχει... extras: ζωντανή βραζιλιάνικη μουσική, capoeira και χορευτές να λικνίζονται στο ρυθμό της samba. Από το αφιέρωμα, τέλος, δεν θα λείπει και η καϊπιρίνια. Αν η feijoada είναι το εθνικό πιάτο, αυτό είναι το εθνικό κοκτέιλ. Με φρέσκο λάιμ, ζάχαρη και cachaça. Από την Άντζελα Σταματιάδου

Εστιατόριο Βυζαντινό Hilton Αθηνών, Βασ. Σοφίας 46, κρατήσεις στο τηλ. 2107281400. Τιμή μπουφέ κατ’ άτομο: €38 και €45 την Κυριακή το μεσημέρι (με παιδική γωνιά και ανιματέρ)

αφιέρωμαΒραζιλίαεστιατόριο