Food & Drink|30.09.2019 16:16

Μια Νοτιοκορεάτισσα είναι η #1 bartender του κόσμου

Newsroom

Χιλιάδες bartenders από έξι ηπείρους δημιούργησαν αμέτρητα κοκτέιλ πριν διαμορφωθεί η ομάδα των 54 καλύτερων, οι οποίοι συμμετείχαν στο τελικό, εξαιρετικά ανταγωνιστικό τετραήμερο που μοιράστηκε ανάμεσα στην Ολλανδία και στη Σκοτία. Κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά δοκιμασιών τεχνικής, γνώσεων, δημιουργικότητας/εφευρετικότητας και ταχύτητας, αλλά και να αποτυπώσουν, μέσα από τις συνταγές τους, βασισμένες, πάντα, στο Reserve πορτφόλιο της Diageo, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους ανησυχίες, δημιουργώντας κοκτέιλ που συμβάλουν στην αειφορία και έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική τους κοινωνία.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πρώην νικητές του διαγωνισμού, βραβευμένους mixologists, αναγνωρισμένους συντάκτες του κλάδου των ποτών και δημοσιογράφους, ανέδειξε ως καλύτερη bartender της φετινής χρονιάς, την Bannie Kang από το μπαρ Anti:Dote στο ξενοδοχείο Fairmont της Σιγκαπούρης.

Η ταλαντούχα τριαντάχρονη που έχει γεννηθεί στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, έγινε μέλος της οικογένειας του πολύ δημιουργικού μπαρ Anti:Dote το 2013. Έξι χρόνια μετά έμελε να αναδειχτεί World Class Bartender of the Year, στην ενδέκατη χρονιά του παγκόσμιου διαγωνισμού της Diageo. Όσο για την δωδέκατη, όπως ανακοινώθηκε τη βραδιά της απονομής, θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

κοκτέιλδιαγωνισμόςbartender