Food & Drink|09.10.2019 17:18

Ο Οκτώβριος της ελιάς και της λεμονιάς στο Delta Restaurant

Newsroom
O Δημήτρης Σκαρμούτσος

Πληθαίνουν οι προτάσεις του Delta Restaurant. Στον μπουφέ του brunch (από τις 11.00 έως τις 16.00) και στις a la carte επιλογές (από τις 16.00 έως και τις 24.00) του εστιατορίου που κινείται στο πεδίο της ελληνικής κουζίνας και λειτουργεί μόνο κάθε Κυριακή στο επίπεδο 5Α της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήρθε να προστεθεί και ένα ειδικό θεματικό μενού σε... ανοικτό link με τα δέντρα και τα φυτά του πάρκου που απλώνεται στα πόδια του. Για τα συγκεκριμένα πιάτα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος έχει διαμορφώσει το γευστικό προφίλ του χώρου με την πανοραμική θέα στο Φαληρικό Δέλτα, εμπνέεται από την ελιά και τη λεμονιά.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος εκτείνεται σε μια έκταση 210 στρεμμάτων

Η πρώτη δίνει τον τόνο στις ψητές γαρίδες, που προτείνει ο executive chef και οι οποίες συνδυάζονται με κους κους και μαρμελάδα ελιάς, κι η δεύτερη βάζει την πινελιά της σε ένα rib-eye, που έρχεται ψημένο σε φύλλα λεμονιάς με σάλτσα από ασύρτικο και ξύσμα λεμονιού, και συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα. Τα εν λόγω πιάτα θα σερβίρονται κάθε Κυριακή για όλο τον Οκτώβριο, ενώ ο ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα έχουν τα δικά τους αντίστοιχα θεματικά μενού, πάντα συντονισμένα με το πάρκο, που κεντημένο με σχίνα, κουμαριές, χαρουπιές, κουτσουπιές, δάφνες, κυπαρίσσια αλλά και μια πολύ μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών και λουλουδιών, κάθε μήνα βάφεται σε διαφορετικά χρώματα κι έχει ανάλογα πολλές γεύσεις και μυρωδιές.

Delta Restaurant Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, τηλ. 2168091288

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςεστιατόριο