Απλά και Διαφορετικά: 20 συνταγές που λένε «Εύγε… στη διαφορετικότητα»
NewsroomΠόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, αλλά να μας δυσκολεύει η εκτέλεσή της; Ο Γιώργος Ευγενειάδης, ο οποίος σπούδασε Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων για να ασχοληθεί στη συνέχεια με τη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση, δουλεύοντας με άτομα από όλα το φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα, καθώς και με την Κατάρτιση Ενηλίκων, είχε ποστάρει ουλ ολίγες συνταγές στην ιστοσελίδα του, λέγοντας «Εύγε … στη Διαφορετικότητα» και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της, πριν γράψει αυτό το βιβλίο που δείχνει, με πολύ άμεσο τρόπο, ότι όλοι μπορούν μαγειρέψουν.
Πράγματι, τις είκοσι εύκολα κατανοητές συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής του «Απλά και Διαφορετικά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο σε εικονογράφηση της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη, μπορούν να τις εκτελέσουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα χρειαστούν ζυγαριά. Ακολουθώντας τα βήματα του βιβλίου, για το οποίο ο συγγραφέας άντλησε έμπνευση από τους μαθητές του, θα φτιάξουν χωρίς να δυσκολευτούν και, το κυριότερο, χωρίς στρεσαριστούν, από ένα αρωματικό κέικ μανταρινιού με μαύρη σοκολάτα, μια αλμυρή πάστα φλόρα τυριού κι ένα τραγανό κροκ μαντάμ μέχρι μια τούρτα παγωτού με πραλίνα αμυγδάλου, ένα γεμιστό ρολό σπανάκι ή ένα αλμυρό cheesecake.
Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο που λειτουργεί το βιβλίο διαβάζοντας, και δοκιμάζοντας, τη συνταγή για μπράουνις:
- ΕΛΑΣ για διάρρηξη στη διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ: «Διεξάγεται έρευνα» – «Δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο», απαντά το υπουργείο
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέοι ο «Κοκός» και ένας 26χρονος – Τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι
- Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους - Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος
- Αθηνά Οικονομάκου: Η ανάρτηση για την ημέρα του γάμου της - «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί το περνάω όλο αυτό»