Food & Drink|17.10.2019 10:54

Zinglee: Τετάρτη με το Κτήμα Semeli

Newsroom

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου το Zinglee υποδέχεται το Κτήμα Semeli σε μια ιδιαίτερη βραδιά παντρέματος φαγητού και κρασιού. Στο all-day μπιστρό της οικογένειας των nice n easy θα βρίσκεται ο Λεωνίδας Νασιάκος, χημικός οινολόγος και γενικός διευθυντής του κτήματος στο Κούτσι Κορινθίας, ο οποίος θα παρουσιάσει τα προς δοκιμή κρασιά συστήνοντας στους παρευρισκόμενους και το Spondee 2016, το οποίο κάνει την παρθενική του εμφάνιση ενώπιον του αθηναϊκού κοινού. Ο executive σεφ του εστιατορίου Χρήστος Αθανασιάδης έχει συνθέσει ένα μενού πέντε πιάτων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα των οινικών πρωταγωνιστών της βραδιάς. Το κόστος συμμετοχής στο food & wine pairing είναι € 35 ανά άτομο, κι η ώρα προσέλευσης 20.30.

Τα κρασιά: Θα δοκιμαστούν τα Aetheria 2018 (Μαλαγουζιά-Chardonnay), Elixir 2018 (Gewürztraminer), Delear 2018, (Syrah-Grenache Rouge) και Spondee 2016 (Syrah-Merlot-Cabernet Sauvignon).

Τα πιάτα: Το ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά μενού περιλαμβάνει καρπάτσιο από καπνιστό οξύρρυγχο του Γεροντίδη, ντοματόρυζο με μαριναρισμένη λακέρδα, λαχανικά στη σχάρα με βινεγκρέτ μελιού, ψητή φέτα, καρύδια και κορινθιακές σταφίδες, μοσχαράκι ραγού με αμπελοφάσουλα και μους σοκολάτας σε βάση μπισκότου κανέλας με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Zinglee Τσακάλωφ 2, Αθήνα. Κρατήσεις: 210 3608591, reservations@zinglee.gr 

κρασίεστιατόριο