Food & Drink
|
15.11.2019 09:04
Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
NewsroomH εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
- Η Χάγη έσωσε τον Νετανιάχου! Πώς βγαίνει κερδισμένος από το ένταλμα σύλληψης
- Ερντογάν: «Ανοίγουμε νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» - Τι είπε για τη συνάντηση με Μητσοτάκη
- «Πήγε να μου σκίσει τα ρούχα και να με βιάσει»: Σοκάρει καθαρίστρια που δέχθηκε επίθεση στα Πετράλωνα
- Ιβάν Σαββίδης στο γλέντι των πρωταθλητών: «Περήφανος για όσα πετύχατε - Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια»