Food & Drink|07.11.2019 21:06

Ciboulette: Πώς θα είναι το νέο μπιστρό της οδού Πλουτάρχου

Άντζελα Σταματιάδου

Ο σεφ Γιώργος Ηλιού, τον οποίο τον ξέρετε κατά πάσα πιθανότητα από το γαλλικό εστιατόριο Polly Maggoo (αρχικά στο Μεταξουργείο και στη συνέχεια στο Νέο Ψυχικό) είχε αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι θα βάφτιζε το επόμενο μαγαζί που θα έφτιαχνε «Ciboulette», σχοινόπρασο, δηλαδή – είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του υλικά. Όπερ και εγένετο: έτσι θα λέγεται το μπιστρό στο οποίο συνεργάζεται με τον πολύ καλό μπαρτέντερ Γιάννη Σαμαρά, που από πέρυσι έχει αναλάβει το Mai Tai, ένα από τα πλέον αγαπημένα μπαρ του Κολωνακίου. Από το οποίο το Ciboulette απέχει κυριολεκτικά δύο βήματα.

Γύρω στα τέλη του μήνα θα γνωρίσουμε τον, μικρό σχετικά, νέο χώρο, τον οποίο έχει διαμορφώσει η αρχιτέκτων Παναγιώτα Καμπέρου. Από ό,τι μας είπαν οι συντελεστές του, θα είναι σχετικά λιτός, με ένα τζάμι-βεντάλια να θυμίζει λίγο τις εισόδους του παρισινό μετρό, και να συνδυάζεται με πλακάκια, τσιμεντοκονία και ξύλο. Θα ξεκινάει από τις 10 το πρωί με μπρουσκέτες  με χειροποίητο προζυμένιο ψωμί, ρουστίκ sandwiches και σαλάτες, ενώ από το μεσημέρι θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει και τα πιάτα της μεσογειακής με γαλλικά στοιχεία κουζίνας του, η οποία θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά προϊόντα. Στην λίστα κρασιών θα κυριαρχεί η Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λείπουν οι διεθνείς προτάσεις.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς μεσοτοιχία, αλλά το Ciboulette και το Mai Tai θα λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, τροφοδοτώντας το ένα το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι στο Ciboulette θα μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με κοκτέιλ του Μai Tai, που αναδιαμορφώνει τη λίστα του εμπλουτίζοντάς τη με προτάσεις ταιριαστές με την κουζίνα του καινούργιου του «γείτονα» και στην μπάρα και στα τραπέζια του Mai Tai, αντίστοιχα, θα μπορείς να πιεις το ποτό σου τρώγοντας και κάτι αλά Ciboulette. 

άφιξηεστιατόριομπαρ