Food & Drink|22.10.2019 09:44

Δυο νέες συλλεκτικές εκδόσεις Johnnie Walker Game of Thrones

Newsroom

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε το White Walker, μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στους τρομακτικούς λευκούς περιπατητές, που λάνσαρε πέρυσι τέτοια εποχή, το Johnnie Walker επιστρέφει στη μυθολογία του Game of Thrones. Και, μερικούς μήνες μετά το πέρας της σειράς-φαινόμενο που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατών μπροστά στην οθόνη, έγινε το κεντρικό θέμα πολλών τηλεοπτικών και διαδικτυακών συζητήσεων και προκάλεσε φρενίτιδα στα social media, κυκλοφορεί δύο ακόμη περιορισμένης κυκλοφορίας συλλεκτικές εκδόσεις. Τα θεματικά blended ουίσκι Α Song of Ice και Α Song of Fire, που διατίθενται πλέον και στην Ελλάδα, αντλούν έμπνευση από τους δυο Οίκους, Stark και Targaryen, που διεκδίκησαν τον Σιδερένιο Θρόνο στον τελευταίο κύκλο. Και προσθέτουν δύο ακόμη ουίσκι στη Got συλλογή της Diageo – να θυμίσω εδώ και τα 8 single malts που γνωρίσαμε μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, αφιερωμένα στα Επτά Βασίλεια και στη Νυχτερινή Φρουρά.

Φωτιά και πάγος, δράκοι και ανταρόλυκοι

Το καινούργιο Johnnie Walker Song of Ice, με έμβλημα τον ανταρόλυκο, που με τη μπλε-γκρι φιάλη του παραπέμπει στα άγρια, παγωμένα τοπία του Winterfell, έχει ζωηρή, καθαρή γεύση. Aκολουθώντας τους χάρτες του Westeros, έχει φτιαχτεί με malt ουίσκι που προέρχονται από το αποστακτήριο του Clynelish, ένα από τα βορειότερα της Σκοτίας, γεγονός που του προσδίδει μια χαρακτηριστική φρεσκάδα. Περιγράφεται σαν ένα ντελικάτο blend, με νότες βανίλιας και τροπικών φρούτων και προτείνεται να καταναλωθεί με ένα κομμάτι πάγο.

Το Johnnie Walker Song of Fire, έρχεται σε μια φιάλη με βαθυκόκκινες αποχρώσεις, εμπνευσμένη από την πύρινη ανάσα των δράκων που είχε η Daeneris Targaryen στις προσταγές της. Φτιαγμένο από τα καπνιστά malts του αποστακτήριου του Caol Ila στο Islay, είναι πικάντικο, με πιο γεμάτο σώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκού καπνού και μπαχαρικών. Οι δημιουργοί του το προτείνουν σκέτο.

Τα δύο blended ουίσκι μπορείτε να τα αγοράσετε χωριστά ή και μαζί – οι... αντίπαλες φιάλες αν τοποθετηθούν η μια δίπλα στην άλλη μοιάζουν να βρίσκονται σε θέση μάχης. Θα είναι διαθέσιμες από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής των 700ml είναι 36,38€ και 36,52€ αντίστοιχα.

ουίσκιGame of Thrones