Food & Drink|11.11.2019 14:26

Δοκιμάσαμε το νέο Privilege: Δείπνο με ρυθμό και Ακρόπολη για φόντο

Άντζελα Σταματιάδου

Συζητήθηκε η επιστροφή του Privilege. Το club που έγραψε το δικό του κεφάλαιο στα χορευτικά χρονικά της Aθήνας, εμφανίστηκε μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια, στο Γκάζι αυτή τη φορά. Κι είναι αρκετά διαφορετικό. Ήδη με το που μπαίνει κανείς από την οδό Βουτάδων και διασχίζει το διάδρομο με τους... αποδομημένους κίονες που κρέμονται από το ταβάνι για να φτάσει στο ασανσέρ, παίρνει μια πρώτη ιδέα για το τι θα αντικρίσει με το θα φτάσει στην κορυφή του πολυόροφου κτιρίου.

Εστιατόριο, μπαρ και κονσόλα έχουν βρει τη θέση τους στο σκοτεινά πολυτελές μαύρο-γκρι κουτί που βλέπει στην Ακρόπολη κι αντλεί έμπνευση από την κλασική αρχαιότητα. Πάνω από το μπαρ, έχει τοποθετηθεί μια εντυπωσιακή σε μέγεθος λευκή προτομή της θεάς Αθηνάς, φιλοτεχνημένη από τον γλύπτη Βασίλη Σακή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η εντυπωσιακή προτομή της θεάς Αθηνάς πάνω από το μπαρ είναι δημιούργημα του γλύπτη Βασίλη Σακή

Πίσω από την «επιστροφή» βρίσκεται (πάντα) ο DJ και επιχειρηματίας Βασίλης Τσιλιχρήστος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Μανώλη Πλατή, θέλησε να προσαρμόσει το άκρως αναγνωρίσιμο brand στις νέες συνθήκες και συνήθειες διασκέδασης, δίνοντας μεγάλη σημασία στο φαγητό, το οποίο παίζει κυρίαρχο ρόλο στο αυτό νέο αυτό σενάριο –υπό μία έννοια– «ενηλικίωσης». Το δείπνο δεν είναι side project. Οι σαμπανιέρες που είναι ενσωματωμένες στα τραπέζια, αντί για τρίλιτρες κι εξάλιτρες βότκες έχουν πλέον ροζέ κρασί. Τρώει κανείς έχοντας στ’ αυτιά ρυθμικές μουσικές, η ένταση όμως αρχίζει ανεβαίνει μετά τις 11 το βράδυ. Και το επίπεδο όσων τρώει είναι πραγματικά καλό.

Φαγητό και κοκτέιλ με υπογραφή

Γοητευτικά κρεατένιο, αρτυμένο με κάπαρη και αγγουράκι, το βοδινό ταρτάρ έχει για... κερασάκι παναρισμένα αυγουλάκια ορτυκιού

Ο ταλαντούχος Νίκος Θωμάς, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Simul στο Κολωνάκι, υπογράφει το μενού, που κινείται σε μεσογειακούς δρόμους, ενώ στην κουζίνα βρίσκεται ο πολύ καλός Κώστας Τερζούδης. Με μοντέρνους τόνους, χωρίς να το παρακάνουν με τους νεωτερισμούς, προσεγμένα τόσο σε παρουσιάσεις όσο και σε εκτελέσεις τα πιάτα στο Privilege ποντάρουν στη νοστιμιά. Το ψάρι (λαβράκι στην περίπτωσή μας) καρπάτσιο με αχινό, καπνιστό χέλι, εναλλάσσει θαλασσινές αποχρώσεις ωμού και καπνιστού κι η σάλτσα Bloody Mary κάνει μια έξυπνη σύνδεση με το μπαρ, τα κοκτέιλ του οποίου έχει επιμεληθεί η ομάδα του φημισμένου κυπριακού μπαρ Lost + Found, μπολιάζοντας τις γεύσεις των 90’s με τάσεις και τεχνικές του σύγχρονου bartending.

Η ομάδα του μπαρ Lost + Found επιμελείται τα κοκτέιλ

Επιστρέφοντας στο φαγητό, το βοδινό φιλέτο ταρτάρ κεντημένο με μικρά παναρισμένα αυγουλάκια ορτυκιού δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του είδους – είναι πολύ εκφραστικό– ενώ αρκετά ενδιαφέρουσα είναι κι εκδοχή τους της αθηναϊκής σαλάτας (ένα χαρακτηριστικό πιάτο της αστικής ελληνικής κουζίνας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμικό come back): η πεσκανδρίτσα έρχεται κλεισμένη σε ένα στρογγυλό ντολμά από κόκκινο λάχανο, συνδυασμένη με χέλι, άνηθο και πίκλα σέλερι.

Μετά μπορεί κανείς να προχωρήσει σε ένα ριζότο κολοκύθας με καβουρδισμένο φουντούκι, φασκόμηλο, καφέ και γραβιέρα Νάξου ή στη fregola sarda (ένα ζυμαρικό από τη Σαρδηνία, που μοιάζει με χοντρό κους κους) με τρυφερή ψητή καραβίδα και αρωματικό αφρό βανίλιας. Τα ριγκατόνι με μοσχαρίσια ουρά, μπεσαμέλ και παρμεζάνα έχουν τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία του comfort food, αν και έχω να παρατηρήσω ότι, όπως συμβαίνει και με ένα-δυο άλλα πιάτα, είναι αρκετά τονισμένα στο αλάτι. Επιδόρπια σαν το πλούσιο φινανσιέ φιστίκι και το δροσερό και φοβερά αρωματικό μάνγκο «καρπάτσιο», κομμένο σε λεπτεπίλεπτες ροδέλες, που σερβίρεται με παγωτό καρύδα και passion fruit και σου κλέβει την καρδιά, κλείνουν γλυκά το γευστικό κομμάτι της βραδιάς.

Η αθηναϊκή του Νίκου Θωμά

Kάθε μέρα κάτι διαφορετικό

Στο νέο εστιατόριο και club τις Δευτέρες προτείνουν ένα ειδικό μενού που παντρεύει φαγητό και κρασί (4 πιάτα και επιλογές σε κρασιά με €40 ανά άτομο) με τον μουσικό παραγωγό και φανατικό οινόφιλο Κώστα Ζήκο να «φωτίζει» κάθε φορά κι έναν διαφορετικό Έλληνα οινοπαραγωγό. Οι Τρίτες είναι ροκ, με την Ιωάννα Σουλιώτη στα ντεκ, οι Τετάρτες έθνικ, με την Ράνια Κωστάκη να αναλαμβάνει την κονσόλα, ενώ τις Πέμπτες το «παρών» δίνει ο Αντώνης Δημητριάδης με τα Love Stories του, στρέφοντας τις μουσικές προς το ελληνικότερο. Οι Παρασκευές και τα Σάββατα ανήκουν στον resident DJ Dgigli κι οι Κυριακές στον πάντα μάχιμο Βασίλη Τσιλιχρήστο, με ένα δυνατό σετ που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και διαρκεί μέχρι τη 1 το πρωί, υπολογίζοντας ότι... έπεται Δευτέρα.

Privilege Athens Βουτάδων 6, Γκάζι, τηλ. 2289200000. 

μπαρεστιατόριο