Food & Drink|26.11.2019 09:52

Δοκιμάσαμε το Local Green: Οι υγιεινές νοστιμιές της οδού Περικλέους

Άντζελα Σταματιάδου

Πολλές φορές συνδέουμε στο μυαλό μας το νόστιμο με το... «αμαρτωλό». Είναι κι έτσι. Αλλά δεν είναι μόνο έτσι. Μια στάση στο Local Green, που δημιούργησαν ο Γιάννης Δελμούζος, ο Χρήστος Φασσέας και ο Στάθης Κρίκος στην οδό Περικλέους, θέλοντας να δώσουν μια άλλη διάσταση στο καθημερινό/γρήγορο φαγητό, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ήδη με το πρώτο, διερευνητικό «σκανάρισμα» στη μεγάλη βιτρίνα παίρνεις μια πρώτη ιδέα για την γευστική φιλοσοφία του.

​ Μπορείς να επιλέξεις από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις ή να συνθέσεις το δικό σου πιάτο ​

Μπορείς διαλέξεις κάποιους από τους συνδυασμούς που προτείνουν σε σαλάτες, grain bowls και wraps ή να «χτίσεις» ένα πιάτο με τα συστατικά που προτιμάς, διαλέγοντας ανάμεσα σε κάθε λογής λαχανικά και φρούτα, μανιτάρια, τυριά, ξηρούς καρπούς, κοτόπουλο ή άγριο σολομό και γαρίδες, όλα ψημένα στη σχάρα –τα τηγάνια εδώ είναι... παροπλισμένα– ή τόφου. Τo concept είναι ευέλικτο. Εστιάζοντας στα φρέσκα υλικά κι αποφεύγοντας τις επεξεργασμένες έτοιμες τροφές με συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων, καλύπτει πολλές διατροφικές προτιμήσεις. Και παρότι κάθε πιάτο έχει μπόλικα σφιχτοπλεγμένα υλικά, ξεχωρίζεις κάθε τι που τρως.

​ Τα wraps είναι πραγματικά χορταστικά ​

Ό,τι δοκίμασα ήταν χορταστικό, ισορροπημένο και, κυρίως, νόστιμο. Ξεχωρίζω την Kale Caesar, μια παραλλαγή της σαλάτας του Καίσαρα με κοτόπουλο σχάρας, κομματάκια τραγανού μπέικον, kale (ένα είδος λαχανίδας) και γραβιέρα Νάξου και πολύ ωραία, χειροποίητα σκορδάτα κρουτόν, καθώς επίσης και το Saigon bowl, ασιατικής κατεύθυνσης αυτό, με νουντλς ρυζιού, κοτόπουλο σχάρας, πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια portobello και καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι κι ένα σπιρτόζικο, ελαφρά πικάντικο dressing με λάιμ και τζίντζερ. Και σίγουρα το grain bowl, με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι, που τον τελευταία καιρό λειτουργεί συχνά ως εναλλακτική του κρέατος. Στην προκειμένη ψήνεται με μπαχαρικά και συνδυάζεται με κόκκινο λάχανο, παντζάρι και mesclun, ψημένα αμύγδαλα, σταφίδες, πλιγούρι και μια ταιριαστή βινεγκρέτ παλαιωμένου μπαλσάμικου.

To acai bowl ​

Το Local Green έχει πολλές ακόμη προτάσεις για μια... πράσινη γευστική (επανα)φόρτιση. Αν περάσετε από την Περικλέους πρωί, δοκιμάστε και κάποιο από τα power bowls – σας προτείνω το acai bowl, με acai berries (ένα υπερ-φρούτο με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά) χτυπημένα με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, μάνγκο, goji berries, νιφάδες κακάο και γκρανόλα, που και ωραίο είναι και θα σας δώσει μια ικανή ενεργειακή ώθηση στο ξεκίνημα της ημέρας. Η πράσινη φιλοσοφία δε, αντανακλάται και στα σκεύη σερβίρισμάτος, όπως και στα καλαμάκια και μαχαιροπίρουνα που είναι ανακυκλώσιμα/βιοδιασπώμενα. Ή είσαι green ή δεν είσαι.    

Local Green Περικλέους 30-32, Αθήνα, τηλ. 2103214500

φαγητόφρούταλαχανικά