Food & Drink|23.11.2019 11:21

Ο «Κόλπος του Ταρσανάς» μόλις... αγκυροβόλησε στη Νέα Ερυθραία

Newsroom

Aρκετοί γνωρίζετε την αρκετά αντισυμβατική, sui generis ψαροταβέρνα Ανεμοκοίτη του Ταρσανάς στο Λαύριο. Ίσως όμως να μην γνωρίζετε ότι μόλις απέκτησε αδερφάκι στα βόρεια προάστια. Ο Δημήτρης Τσουράπας που δεν τον λες ούτε τυπικό μάγειρα, ούτε ο τυπικό εστιάτορα, στον Κόλπο του Ταρσανάς, που άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες στη Νέα Ερυθραία, είναι, όπως συνηθίζει, μονίμως υπ’ ατμόν. Κατευθύνει την παραγγελία, μαγειρεύει κι επιστρέφει με τα κλασικά του, μερικά από τα οποία έχουν περίεργα «χαϊδευτικά» (σαν τα μύδια με ροκφόρ που όλοι τα ξέρουν ως «τα μουχλιασμένα») και καινούργια πιάτα, όλα με πρωταγωνιστές φρέσκα καλούδια της θάλασσας.

Ταρτάρ τόνου, όστρακα, ψάρια τηγανητά και ψητά (φαγκριά, τσιπούρες και σκορπίνες) κι εκείνες οι σήμα-κατατεθέν μακαρονάδες με αστακοκαραβίδες, κολοχτύπες και γάμπαρες είναι μερικά μόνο από όσα κυκλοφορούν στα τραπέζια, τα οποία είναι λίγα – εξ ου και οι κρατήσεις θεωρούνται απαραίτητες. Μπορεί κανείς να τα πάρει μαζί του (takeaway), όπως μπορεί να πάρει και χειροποίητες πίτες με γέμιση θαλασσινών και fish & chips.

Πέρα από ούζα και τσίπουρα, ο καινούργιος χώρος έχει και αρκετές επιλογές κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα. Ήδη οι ετικέτες φτάνουν τις πενήντα και έπονται νέες προσθήκες. Όσο για την Ανεμοκοίτη, είναι πάντα στη θέση της, αλλά παραμένει για λίγο κλειστή και θα επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου. Τώρα έχει προτεραιότητα το νέο τέκνο.

Κόλπος του Ταρσανάς Κώστα Βάρναλη 78, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2121072266, 6980051007

εστιατόριοθαλασσινάψάρια